Varmet op til Champions League

07. nov 2015

Sikker 2-0-sejr over Kolding Q giver selvtillid før Europa-opgør

-Så er vi klar til Brescia. Det lyder måske ikke af meget med en 2-0-sejr, men der var på intet tidspunkt tvivl om sejren, og jeg synes, at vi kan kalde vores indsats mod Kolding Q for både opmuntrende og tryg, siger cheftræner Brian Sørensen efter den disciplinerede kamp på Mosevej Kunstgræsbane i Kolding lørdag eftermiddag.

Kolding Q er traditionelt en vanskelig modstander for Fortuna Hjørring. Lørdag bestod vanskeligheden i at få lirket en kompakt Kolding-forsvar op.

Der var ikke på noget tidspunkt tvivl om, hvor pointsene skulle placeres. En nøjagtig statistik har vi ikke, men et skøn går på, at Fortuna Hjørring var i boldbesiddelse i 80 procent af kampen, og Kolding kom ikke til virkelig farlige chancer.

Fortuna Hjørring var et par gange i første halvleg tæt på at komme foran, men man skulle på den anden side af pausen, inden der blev scoret.

I første halvleg skabte Chi Chi Igbo en del uro fra højrekanten, og hun lagde op til et par gode målchancer, ligesom hun selv var tæt på. I pausen og kort efter foretog Brian Sørensen sine udskiftninger. Florentina Olar – lettere skadet - Chi Chi Igbo og Jeanelle Cordia blev taget ud, mens Frederikke Thøgersen, Nora Heroum og Nina Frausing kom på banen.

Fem minutter inde i halvlegen kom Fortuna Hjørring foran på et hovedstødmål af Nadia Nadim, og så gik der yderligere 18 minutter inden Sarah Dyrhauge scorede til slutresultatet 0-2. Ved begge mål kom oplægget fra højresiden.

 - Der er kun en enkelt, lille udfordring her op til kampen i Womens champions League mod Brescia på onsdag, siger Brian Sørensen.

- Florentina Olar fik en forstrækning. Den skal der arbejdes med det næste par dage. Hun betyder meget for holdet både i forsvar og opspil.

Brian Sørensen er dog fortrøstningsfuld. Fortuna Hjørring disponerer i øjeblikket over en meget bred trop. I Kolding var der således tre landsholdsspillere på bænken.

Kampen i Italien onsdag er den første af to ottendedelsfinaler i Womens Champions League. Returkampen spilles på Bredbånd Nord Arena i Hjørring onsdag den 18. november kl. 19.

 

Kampfakta:

 

50´: Nadia nadim 0-1

68´: Sarah Dyrehauge 0-2

 

Fortuna:

Aubrey Bledsoe - Luna Gewitz - Janelle Cordia (Nina Frausing) - Nevera Damjanovic - Tamires Di Britto - Line S. Jensen (C) - Caroline Rask - Chi Chi Igbo (Frederikke Thøgersen) - Sarah Dyrehauge - Florentina Olar (Nora Heruom) - Nadia Nadim

red2 00EJ7667xx

Flere nyheder