Fortuna nøjedes med 1-5 i Varde

05. nov 2016

Klar med et motiveret hold i Norditalien

Billedtekst: Glæde hos de to målscorere, der indledte gildet i Varde. Sarah Dyrehauge og Frederikke Thøgersen er glade og begejstrede.

Senest Fortuna Hjørring og Varde mødtes i 3F-ligaen blev til en sejr på 9-3 til de grønne, altså en målforskel på 6, mens pigerne fra Hjørring nøjedes med en målforskel på 4 i lørdagens opgør i Varde. Da, der blev fløjtet af, stod der 1-5 på måltavlen.
Det var en kold omgang i Varde. Regn og kold vind var ikke noget opmuntrede fodboldvejr, og der skulle da også gå 34 minutter, inden kampens første scoring. Fortunas Frederikke Thøgersen sendte bolden i mål, og så gik der yderligere 10 minutter, inden Sarah Dyrehauge gjorde det til 0-2.
Varde havde ikke leveret særlig meget i første halvleg, og det var da også Fortuna, der sad på spillet fra 2. halvlegs begyndelse. Alligevel fik Varde reduceret til 1-2 ved Frida Petersen 62 minutter inde i kampen.
Der blev misbrugt en del store chancer, inden Fortuna efter 68 minutters spilletid foretog en dobbeltudskiftning. Dominika Conc og Frederikke Thøgersen blev taget ud og erstattet af Florentina Olar og Camilla Kur.
Fortunas spil blev herefter mere direkte, og nu blev chancerne omsat i mål. Kamilla Kur scorede til 1-3 i det 76. minut, Caroline Møller til 1-4 efter 82 minutter og Sarah Dyrehauge var igen på pletten, da hun et minut inde i overtiden scorede til 1-5.
- Vi burde have vundet en del større, men jeg er alligevel tilfreds efter den her kamp. Vi kom fra banen uden skader, og flere, der ikke har haft så meget spilletid, fik prøvet benene af i det kolde, våde vejr på den bløde bane, siger cheftræner Brian Sørensen efter sejren i Varde.
Kampen i Varde havde naturligvis første prioritet i spillernes hoveder, men det lurede lettere i baghovedet, at der forestå en meget vigtig kamp i UEFA Womens Champions League onsdag aften i Norditalien.
Fortuna Hjørring tørner sammen med Brescia i den første af de to kampe i ottendedels finalen.
- Jeg er overbevist om, at samtlige på holdet nu er topmotiveret, når vi mandag rejser til Brescia, siger Brian Sørensen.
- Den her ottendedelsfinale, som gerne skal veksles til kvartfinale, er toppen på et år, hvor vi kan glæde os over danske mesterskaber og pokalmesterskab.
Vi har tidligere mødt Brescia, og det er et hold, som vi er på niveau med, og som vi bør kunne slå. Det er væsentligt, at vi kommer godt ud af den første kamp i Norditalien, så vi kan gå banen i Hjørring den 16. november uden alt for mange nerver.
Fortuna arbejder i øjeblikket sammen med et par tv-stationer, som er interesseret i at transmittere begge kampene mellem Brescia og Fortuna Hjørring. TV-aftalerne skal gerne falde på plads, inden holdet rejser til Brescia mandag.

No ACF gallery field data found
Flere nyheder