De reddede turen hjem!

24. sep 2016

Utraditionelle Fortuna-mål sikrede 2-2 i Brøndby

Fortuna-tilhængere på lægterne havde mistet modet, men det havde spillerne på banen heldigvis ikke. Alle troede på holdet indtil det sidste, og det betød, at Fortuna kunne rejse hjem fra Brøndby med uafgjort 2-2 og den pointdeling, der betyder, at de to tophold stadig er på linje, nu med hver med 19 points.
Mens Brøndbys mål var af den gedigne, solide karakter, havde begge Fortuna-mål en snert af det mere kuriøse.
Hos Fortuna kan man især glæde sig over det sidste utraditionelle mål, som faldt i overtiden, og udlignede Brøndbys 2-1-føring.

Målmand som assist

Det var kombinationen målmand Maria Christensen og angriber Laura Frank, der sørgede for, at hjemturen til Hjørring blev mere festlig.
Efter hjørnespark kommer bolden ud på midten af Brøndbys banehalvdel. Her er Maria Christensen trukket med frem. Hun opfanger bolden, dribler uden om en Brøndby-spiller og præsterer et perfekt indlæg mod fjerneste målstolpe, hvor Laura Frank gik i luften og headede i mål til 2-2.
Fortunas udlignende mål til 1-1 snakker man garanteret stadig om i Brøndby. Det blev scoret under klumpspil. Mens Brøndby havde svært ved at erkende, at bolden var i mål, herskede der ikke tvivl hos målscoreren, Frederikke Thøgersen.

Frederikke

Brøndby på 1-0

Brøndby kom bedst fra start, da Nanna Christiansen bragt sit hold på 1-0 efter 23 minutters spil, men så gik der kun få minutter, inden Fortuna fik udlignet med det tilkæmpede klumpspilsmål.
Hjemmeholdet chokstartede i anden halvleg. Kun tre minutter inde i halvlegen sendte Julie Trustrup Jensen bolden i mål til 2-1 i en situation, hvor det virkede, som om Fortuna-forsvaret endnu ikke var kommet på banen efter pausen.
Resten af halvlegen blev lidt af en ørkenvandring, hvor man må erkende, at Brøndby havde de største chancer. Til gengæld kørte københavnerne træt, og så slog Fortuna altså til i overtiden.
- Det var noget af en rodet kamp, hvor jeg synes, at vi havde hver vores halvleg. Selvfølgelig er det ærgerligt, at Brøndby scorer straks i anden halvleg, men jeg glæder mig over, at vi kæmpede til det sidste, siger cheftræner Brian Sørensen.
- Det er et godt Brøndby-hold vi møder. De viser deres traditionelle gode spil, men gik trætte til sidst. Så er det, at vi – da kampen egentlig er væk – har styrken til at rejse os.

Ruster sig til CL-kampe

Efter lørdagens kamp i Brøndby rejste Brian Sørensen straks til Bilbao for at følge modstanderen i Champions League. – Athletic Club. De har hjemmekamp søndag, og så skal Fortuna møde baskerne onsdag den 5. oktober.
- Herhjemme har vi eksperimenterer med systemerne i den seneste tid. Det er nødvendigt, at vi har flere strenge at spille på, når vi kommer til kampene i Champions League. I Brøndby satsede vi meget på omstillingstaktik. Det er ikke sikkert, at vi skal det samme i Bilbao, og så er det godt, at jeg ved, at vi har flere ting at satse med.
Hvad det skal være, bliver Brian Sørensen mere klog på, når han nu er i Bilbao, og så bliver det spændende at opleve første omgang i Champions League. Onsdag den 5. oktober går det altså løs i Bilbao, og så er der returkamp på Bredbånd Nord Arena i Hjørring onsdag den 12. oktober.

 

Smidtx

Hos Danmarks Radio er der en voksende interesse for kvindefodbold. Lørdag fulgte DR kampen på Brøndby Stadion, hvor der også blev lavet interview med en af Fortuna Hjørrings landsholdsspillere, Karoline Smidt Nielsen. 

Flere nyheder