Trist afslutning på håbløs sæson

06. jun 2021

REDHOLDET DM39849
Med et nederlag på 0-5 tog Fortunas hold i Gjensidige Kvindeliga afsked med en sæson, der har været mildest talt håbløs og afleverede Fortuna på pladsen med bronze - laveste placering i 21 år. Efter 1992 har det været enten guld eller sølv - 11 guld og 17 sølv. Så nu må klubben affinde sig med et mere mat skær fra pokalskabet.
Op til lørdagens hjemmekamp mod FC Nordsjælland på Nord Energi Arena blev Fortuna for alvor ramt af koronaen. To spillere var testet positiv og tre andre, der havde været i nær kontakt med de smittede, blev isoleret. Træningsmulighederne var katastrofale.
Når så Fortuna-holdet samtidig i øjeblikket må undvære fire stamspillere, der er ramt af skader, er det klart, at de tilbageværende meget unge spillere stod over for en uoverkommelig udfordring.
Cheftræner Elena Sadiku havde ellers fået sat sine spillere pænt op til kampstart. Der blev spillet koncentreret. Det blev endda til enkelte nærgående forsøg.
Det lykkedes at holde FC Nordsjælland fra scoring i 30 minutter, men så demonstrerede Camilla Kur, der tidligere har spillet i Fortuna, sin målfarlighed.
REDKUR SCORET 37J9789 kopier0 - 1 holdt halvlegen ud, og så var der nogle, som forventede, at Fortuna, efter pausen, ville vende tilbage med fornyet styrke. Men det gik helt anderledes.
Ti minutter inde i halvlegen tog FC Nordsjælland fat. Med to mål i henholdsvis 54. og 58. minut skød Anna Karlsson stillingen op på 0-3.
I kampen 63. minut var Camilla Kur igen på pletten, og bragte sjællænderne foran 0-4.
Kampens sidste mål faldt 10 minutter før tid, og det var Karen Linnebjereg Knudsen, der scorede til slutresultatet 0-5.

Kampen igennem var en tidligere Fortuna-spiller- den rumænske landsholdsanfører - Florentina Olar - umulig at spille uden om i forsvaret, og hun skabte med sine intense ryk fermad en række spændende situationer på Fortunas banehalvdel. 
Der var klasseforskel på de to hold lørdag. Cheftræner Brian Sørensen formåede at skab gejst og selvtillid i sine spillere, og så viste de, hvad en fodbold kan bruges til.
Man kan godt sætte spørgsmålstegn ved den sportslige værdi af denne kamp. Odds var så absolut i sjællændernes favør, mens Fortuna-spillerne var bragt i en håbløs situation. Spørgsmålet er, om ikke det havde tjent sagen bedst, hvis man have trukket koronapasset. Forud for kampen havde intet af holdene mulighed for at ændre på rækkefølgen. Så kampen kunne lige så godt være aflyst.REDOLAR 37J9740 kopier
Nu tilføjede sjællænderne Fortuna et knusende nederlag. Eneste trøst i Fortuna-lejren er, at man nu har en lang sommerferie til at kommer over ydmygelsen.
Lørdag skulle ellers have været festdag på Nord Energi Arena. Fortunas Olivia Møller Holdt skulle have haft overrakt Spillerforeningens pris for Årets Profil i Kvindeligaen. Men den stærke Fortuna-spiller var en af de to, der var testet positiv, så nu må hun vente på prisen sandsynligvis til første hjemmekamp i den kommende, nye turnering
RED THRIGEHAENGERPAA DM39829Men bronzemedaljerne blev delt ud til Fortuna. Det var formanden i DBU’s kvindeudvalg, Mette Bach, der stor for uddelingen, men hun måtte hente speciel assistance fra Fortunas anfører Sara Thrige. Her skulle der også tages hensyn til korona-reglerne.

Kampen i tal
Slutresultat: 0-5
Pausestilling 0-1
30. minut 0-1 Camilla Kur
54. minut 0-2 Anna Karlsson
58. minut 0-3 Anna Karlsson
64. minut 0-4 Camilla Kur
82. minut 0-5 Karen Linnebjerg Knudsen

Udskiftninger:
FC Nordsjælland
60. minut ind Simone Andersen ud Cecilie Larsen, ind Amalie Vangsgaard ud Dajan Hashemi
67. minut ind Amalie Littau ud Ashley Lynn Riefner, ind Karen Linnehjerg Knudsen ud Kathrine Møller Kühl
68. minut ind Sofie Di Tranholm Nielsen ud Anna Karlsson
Fortuna
63. minut ind Emilie Dolleris Billing ud Lise Dissing
79. minut ind Cecilie Christensen ud Asii Berthelsen
80. minut ind Julie Haugaard ud Lærke Hammer
Kampens dommer Christoffer K. Oredsen. Linjedommere: Tommy Toft Kristensen og Casper Petersen

 REDROEDT DET HELE 37J9861

Flere nyheder