Trinidad-piger drømmer om Fortuna

28. jan 2018
Proeve linje IMG 0489
To langlemmede fodboldspillere fra Trinidad & Tobago drømmer om at løfte karrieren ved et ophold hos Fortuna Hjørring. De to 26-årige piger, Kamika Forbes (midtbane og forsvar) og Rhea Belgrave (centralt forsvar) opsøgte Fortunas formand, Jette Andersen, da hun, sammen med Alison Forman fra Dana Cups marketing, besøgte Trinidad & Tobago i forbindelse med de nord-og mellemamerikanske Concacaf-mesterskaber U20 kvindelandshold.
Begge piger er netop vendt hjem til Trinidad & Tobago fra college-ophold i USA, hvor de har haft fodbold, som "hovedfag", og nu føler de, at vejen frem går om ad europæisk fodbold - allerhelst via Fortuna i Hjørring.
Den tekniske chef i Trinidad & Tobagos nationale fodboldforbund, Anton Corneal, svømmer over med anerkendelse af de to kvinder. Lever de op til blot en lille del heraf, har de noget at komme efter i Fortuna.
- Under vores besøg ved de nord- og mellem amerikanske U20-mesterskaber for kvinder har vi kunnet se, at de caribiske kvinder er i en kolossal fremgang. De spiller farverigt fodbold, og er meget resultatorienteret - en fornem kombination bygget på deres eget temperament og den robusthed, de har taget til sig fra amerikansk fodbold, siger Fortunas formand, Jette Andersen.
- Vi har ikke set Kamika og Rhea på banen, men udelukkende hørt om deres bedrifter.
Jeg ved, at de kan tænke sig en fremtid hos Fortuna, som de har hørt meget om, og Jeg kan godt forestille mig, at de får mulighed for at komme og træne hos os. Men vi skal passe på ikke at stille noget urealistisk i udsigt. Det værste, der kan ske, er, at vi skuffer dem.
Jette og Anton
Jette Andersen i alvorlig snak med Anton Corneal, der har enorm tro på de to pigers fodbold-fremtid.
Nu taler vi videre med Kamika og Rhea og Anton Corneal i fodboldforbundet. Pigerne er i hvert fald selv meget opsat på at komme til Fortuna og Anton Corneal vil meget gerne, at hans piger prøver kræfter med dansk fodbold.
I Fortuna, hvor man arbejder med elite og talent, ikke mindst via det nye Dana Cup Academy, skulle der være tilstrækkelig rummelighed til at tage i mod de caribiske piger og give dem en chance. Så øjner man i øvrigt en mulighed for et mere fast samarbejde mellem Trinidad & Tobago - ja måske endda med en større del af Caribien.
Proeve IMG 0494
Kamika Forbes, Fortunas formand Jette Andersen og Rhea Belgrave, da de mødtes til en god snak ved Concacaf-mesterskaberne i Trinidad & Tobago. Nu er det spændende, om man kommer til at opleve pigerne i Fortuna?
Flere nyheder