Tøvende start, men så kom Fortuna i gang

23. nov 2023

Det var to totalt forskellige halvlege, da AaB og Fortuna torsdag aften mødtes på Aalborg Portland Park i Gjensidige Kvindeliga. I første halvleg virkede spillet tøvende og letter forvirret fra begge sider, men så – efter pausen – demonstrerede Fortuna forskellen mellem et hold, der er i topkontakt, og et hold der er dømt til nedrykningsspil.

Fortuna vandt kampen 3-0, og det var ikke ét mål for meget!

Holdene gik til pause ved stillingen 0-0, men efter kun 5 minutters spil ind i 2. halvleg bragte Fortuna sig foran. Bolden kom i fødderne på Mathilde Carstens efter en AaB-forsvarsbrøler, og der blev scoret resolut og sikkert fra lang afstand.

Fortuna fortsatte presspillet, og der gik kun 4 minutter inden en storspillende Ashley Riefner eksekverede til 0-2.

Det kunne tyde på, at det blev til målfest, men intensiteten tog af, og AaB blev lettere synlig igen uden på noget tidspunkt at være farlig.

Det blev Fortuna imidlertid igen. I det 77. minut modtog Rikke Dybdal en prima aflevering fra kampens store Piller Anastsaiya Pabiahaila, og bolden blev med stor sikkerhed sendt i mål.

Samtlige Fortuna-spillere leverede en ihærdig indsats. Bolden blev konstant fulgt op, og der var ikke ro for AaB-spillerne. De grønne, som i aftes spillede i blåt, fungerer efterhånden som et sammenspillet hold, hvor samtlige er med, når der skal kæmpes.

Fortuna har nu i de seneste fire kampe hentet 10 points og har bragt sig tættere på ligaens topgruppe.

Fortuna har nu en længere pause inden de sidste grundspilskampe og kampen om yderligere 6 points.

Den 10. december kommer HB Køge på besøg på Nord Energi Arena, og den 16. december bliver der rundet af mod AGF i Århus.

Flere nyheder