To fik debut og alle fik chancen

09. sep 2020

RED IMG 1028
Fortuna beviste, at der er spillere, som kan score, da Vejgaard BK blev slået 6-0

Der har været en anelse tørke hvad målscoring angår i Gjensidig Kvindeliga. Her er det blevet til syv mål altså kun et enkelt mål mere end det, der blev scoret i én kamp i Sydbank Kvindepokalen. Da Fortuna onsdag besøgte Vejgaard BK, der til daglige spiller i Kvindeserie Vest, blev det til hele 6-0 til de danske mestre fra Fortuna. Ingen var i tvivl om, at Vejgaard fik serveret en stor mundfuld, da lodtrækning resulterede i at Fortuna blev modstanderen. Fortuna var indstillet på at benytte pokalkampen til- med en seriøs indgang - at afprøve en del spillere, der i ligaens turneringskampe ikke får så mange minutter på banen. Så man kan sige, at alle fik chancen. 

RED DebutanterDet blev oven i købet til et par debutanter - to spillere fra Dana Cup Academy - Sille Mølgaard Fejerskov og Lærke Hammer.
At Fortuna disponerer over en ganske stor trup kom klart til udtryk straks i kampens start.
I forhold til seneste ligakamp i Køge i weekenden var der kun en enkelt spiller med i pokalkampens startopstilling.
Fortunas cheftræner Niclas Hougaard havde lovet tempofyldt og koncentreret indsats, og det blev der tale om lige fra start. Efter kun otte minutters spil stor Cristina Carl for den første scoring, og så faldt målene jævnt i 1. halvleg. I 12 minut var det Signe Timmermann, der kom på scoringstavlen, så var Cristina Carp der igen efter 18 minutter, mens Lise Dissing stod for halvleges sidste nål til 4-0.
I anden halvleg pakkede Vejgaard i forsvaret, og det havde Fortuna vanskeligt ved at åbne for. Der faldt dog to tætte scoringer. I 60. minut scorede netop indskiftede Asii Berthelsen til 5-0, og tre minutter senere var det Mathilde Carstens, der bragte Fortuna på slutresultatet 6-0.
Det var en markant sejr. Man oplevede et pænt antal Fortuna-scoringer. Det ville dog ikke have fremkaldt store protester, hvis det var blevet til en del flere mål. Men nu er Fortuna altså videre i pokalturneringen.
Inden næste kamp her er der dog nogle vanskelige og afgørende kampe i Gjensidige Kvindeliga.
På lørdag kl. 18:15 spiller Fortuna mod FC Nordsjælland på Right To Dream Park i Farum og 14 dage senere kommer sjællænderne på besøg på Nord Energi Arena i Hjørring.

RED IMG 1029

RED IMG 1030

Flere nyheder