Tiende gang Fortuna hentede pokalen

16. maj 2022

Foto: Jess M. Madsen

Et af dansk kvindefodbolds fornemste trofæer skal igen i skabet hos Fortuna efter at de grønne fra Hjørring fredag eftermiddag - efter en vaskeægte pokaldyst mod FC Thy-ThistedQ på Nord Energi Arena - kunne trække sig tilbage med en 3-1- sejr.

Det var 17. gang, Fortuna var i en finale, og det blev altså til det 10. Pokalmesterskab.

Pokalkampe har ry for, ikke at levere det kønneste fodbold, men det kom ikke til at holde denne gang. Der blev vist både nydeligt forbold og ægte kampgejst fra de to nordjyske hold.

Finalen i Gjensidige Kvindepokalen kom noget nervøst i gang især fra Fortunas side, mens Thy-Thisted satte i gang med et tempo, der klart demonstrerede, at thyboerne var indstillet på at forsvare og genvinde pokaltitlen.

Det ville ikke have været ufortjent, hvis der var været et par Thy-mål på tavlen allerede kort tid inde i kampen, men Fortuna slap med skrækken.

Foto: Jess M. Madsen

Gradvist kom Fortuna ind i billedet, og første halvleg blev rundet hæderligt af, efter Camille Kur endnu en gang havde vist specialiteter og vilje, da hun bragte Fortuna på 1-0 i kampens 37. minut.

Den drømmeudvikling hævede gejsten hos hele holdet, og allerede to minutter senere var Fortuna på spil igen.  Det var

 

Foto: Jess M. Madsen

Signe Battrup, der demonstrerede sit store talent med en elegant scoring til 2-0.

Fortuna kunne gå til pausen med de to måls forspring. Men det havde ikke taget modet fra Thy-Thisted.

18 minutter inde i halvlegen blev Fortunas føring reduceret, da Vibeke Hedegard Andersen sendte bolden i mål til 2-1.

Med thyboerne så tæt på blev Fortunas spil igen en anelse nervøst, men ikke usikkert, og nerverne faldt helt til ro i kampens 85. minut, da Olivia Møller Holdt sendte Fortuna på 3-1 med et drømmemål.

Der var lagt en del tid til kampen, men det lykkedes Fortuna at bevare stillingen hjem gennem de sidste 10 minutter.

Det var ren forløsning, og glæden var enorm hos spiller, trænere, ledere og alle omkring holdet og hos Fortuna-tilhængerne.

Foto: Jess M. Madsen

Det var en holdindsats, der bragte sejren og pokalen i hus. Alle ydede en gedigen indsats og glædeligt var det at se, hvorledes kompetente "veteraner" som Camille Kur, Janelle Cordia og Florentina Olar holder sammen på holdet og motiverer de mange unge Fortuna-talenter.

Men også fra Thy-Thisted side blev der leveret en yderst værdig indsats, og det var helt fortjent, at prisen for Årets Pokalfighter tilfaldt Thisteds målscorer Vibeke Hedegaard Andersen. Pokalen blev overrakt af landstræner Lars Søndergaard.

 

Kampen i tal

  1. min. 1-0 Camilla Kur
  2. min. 2-0 Signe Baattrup
  3. min. 2-1 Vibeke Hedegard Andersen
  4. min. 3-1 Olivia Møller Holdt

 

Udskiftninger

Fortuna ud: Sofie Lundgaard, Camilla Kur, Indiah_Paige Riley, Olivia Møller Holdt. Ind: Karoline Olesen, Mathilde Vistisen, Mathilde Carsten og Omewa Joy Ogochuckwu.

FC Thy-ThistedQ ud: Line Saustrup Kristensen, Camilla Nielsen, Malene Sørensen og Michelle Sandfeld. Ind: Malene Yde Hedegaard, Lise Dissing, Anna Kirk Lauritsen og Janni Vinther Nystrup

Gule kort til Fortunas Adelaide Gay og India-Paige Riley

Kampens dommer Frida Mia Klarlund. Linjevogtere Sidsel Fabricius Dall og Fie Bruun.

Fjerdedommer Frederikke Lydia Søkjær. Dommer-udvikler John Duelund Rasmussen

Foto: Jess M. Madsen

 

Flere nyheder