Thy Thisted havde viljen

10. sep 2022

Sammenbidt og indædt kæmpede FC Thy Thisted sig til sejren i lokalopgøret i Gjensidige Kvindeliga på Nord Energi Arena i Hjørring fredag aften. Efter en målløs 1. halvleg faldt kampens tre mål i de sidste 45 minutter, og det var FC Thy Thisteds Rikke Dybdal, der tegnede sig for de to, mens Camilla Kur scorede en enkelt gang for Fortuna.

Der blev spillet ganske pænt fodbold i første halvleg, men ineffektiviteten var udpræget, så måltavlen stod stadig på 0-0, da holdene gik ind til anden halvleg.

Her skulle Rikke Dybdahl og FC Thy ThistedQ så bruge 13 minutter til at finde frem til Fortuna-målet og 0-1. Den stilling holdt i syv minutter, inden Camilla Kur udlignede.

De 210 tilskuere troede nu, at Fortuna var på vej tilbage i kampen, men sådan skulle det ikke være. I stedet sørgede Rikke Dybdahl for, at thyboerne i det 69. minut kom på 1-2, en stilling, der holdt kampen ud.

Med sejren og de tre turneringspoints placerede FC Thy Thisted sig på ligaens andenplads 3 points foran Fortuna og på linje med HB Køge, der dog har en kamp færre.

Fortuna måtte til aftens kamp undvære tre nøglespillere – Sine Baattrup, India-Paige Riley og Sofie Lundgaard, der var skadet eller nedkørt. Det savn blev afgørende, og at flere af spillerne, der først torsdag vendte tilbage til Hjørring efter nedslidende landskampe rundt om i Verden, gjorde ikke sagen bedre.

Der blev nærmest drevet rovdrift på de mange Fortuna-spillere, der er med på repræsentative hold.

Inden kampstart blev der fejret jubilæum. Sarah Holmgaard har passeret kamp nr. 100 for Fortuna, og sportschef Jakob Borup havde blomster til den solide spiller:

 

I den kommende uge har trænerstaben en enorm opgave, men at samle holdet op, inden at det, næste weekend, går løs mod FC Nordsjælland på Nord Energi Arena.

Den kamp spilles lørdag den 17. september kl. 13:00.

 

Flere nyheder