Stærke kvinder og holdkammerater

18. jan 2016

Her mødes fodboldverden også til gensyn

Dana Cups stand på det store, amerikanske træner- og lederkonvent i Baltimore fik et helt specielt og hjerteligt besøg. Det var to på hver sin måde stærke kvinder, der mødtes. Australske Moya Dodd, jurist og den ene af tre kvinder i foldboldens højeste råd, FIFAS Executive Committee, og australske Alison Forman, ansvarlig for Dana Cups markedsføring, lyste begge op i kæmpesmil, og det blev den totale krammer, da de to fik øje på hinanden.
Moya Dodd var hovedtaler ved konventet, hvor hun i sit indlæg procederede for kvinders ligestilling i den internationale fodboldverden, imens passede Alison Forman sit promotion-arbejde fra standen.
For en tid lod Moya Dodd FIFAS aktuelle genvordigheder glide i baggrunden, og gav minderne frit løb.
Moya Dodd og Alison Formand var begge på det australske landshold i en periode på seks år i 90’erne. Og der herske ikke tvivl om, at det er en periode, hvor der blev skabt god, mindeværdig historie, som nu er baggrund for godmodige drillerier.
- Hvordan turde I at tage imod Alison i Fortuna Hjørring? I skal have tak for, at I hjalp os af med hende, var Moya Dodds svar, da vi spurgte om, de australske reaktioner, da Alison Forman i 1992 som en af de allerførste australske kvinder besluttede sig for en karriere i udlandet.
Kvindefodbold i Europa var af langt højere standard end i Australien, så det var kun naturligt, at en ambitiøs spiller som Alison søgte til Danmark, siger Moya Dodd videre.
Så var det forfriskende, når hun vendte hjem og spillede med i landskampene.
De to kvinder har kæmpet sammen på banen. I dag har de også en fælles kamp. De ønsker at styrke kvinders indflydelse på fodboldens udvikling. Derfor følger Alison Forman meget tæt holdkammeratens kamp i FIFAS Executive Committee.
Selv er Moya Dodd klar over, at ligestillingskampen er en indsats, der, midt i alle andre FIFA-genvordigheder, er meget krævende.
Men hendes placering som vicepræsident i Asian Football Confederation giver styrke i FIFA-forsamlingen.

No ACF gallery field data found
Flere nyheder