Skæbnesvangre to minutter

04. apr 2021

Red Udligning 37J5138
En helt igennem jævnbyrdig kamp, da Fortuna lørdag møde ligaens tophold HB Køge på Nord Energi Arena, men to minutter, ca. ti minutter før tid, blev skæbnesvangre for Fortuna. Først misbrugte Emma Snerle i det 78. minut et straffespark begået mod hendes selv, og to minutter senere sendte Kyra Caruso bolden i Fortuna-målet til Køge-sejren på 2-1.
Det var tredje gang inden for den seneste tid, de to hold mødte hinanden. Indtil lørdag stod de lige, men nu er Køge altså foran. Det er holdet også i Gjensidige Kvindeligas slutspil med 13 points mod toeren Brøndbys 12 points og Fortunas 6 på tredjepladsen.
Kampens første halvleg var yderst jævnbyrdig, men det var HB Køge, der på en scoring i den 26. minut kom foran. Stillingen på 0-1 holdt halvlegen ud. Det var en kamp, hvor der blev vist ganske hårdt spil, hvilket resulterede i to gule kort et til Fortunas Emma Snerle og et til HB Køges Lauren Sajewich.
Set fra sidelinjen var der situationer, der også kunne have udløst gult kort til gæsterne, men dommeren mente noget andet.
Red Forsvar ved maal 37J5084Der blev kæmpet indædt fra begge sider og umiddelbart virkede det som om, at det var HB Køges fysik der slog igennem. Fortunas unge, lette spillere kom ofte til kort over for de kraftfulde Køge-spillere. Helt kontant resulterede denne forskel sig også i, at to Fortuna-spillere måtte trække sig fra kamppladsen med skader.
Efter en første halvleg, hvor HB Køge var en anelse foran både på mål og chancer kom Fortuna længere frem på banen og var mere aggressiv fra starten af anden halvleg.
Olivia Møller holdt udlignede til 1-1 efter 49 minutters spil.
Efterfølgende var Fortuna spilførende, og i det 78. minut kom den helt store chance, til at hjemmeholdet kunne bringe sig foran.
Emma Snerle blev fældet i feltet. Hun skulle selv eksekvere, men misbrugte den store chance.
I stedet for gik der kun to minutter, inden HB Køge fandt frem til Fortuna-målet og scorede til 1-2, en stilling, der hold til dommerens slutfløjt.RedAergrelse Straffe 37J5271
Kampens resultat betyder, at Fortuna har fået længere op til toppen i Gjensidige Kvindeliga. HB Køge konsoliderede sin topplacering med sejren i Hjørring og nr. to Brøndby holder fast efter sejr i Kolding. De to hold topper med henholdsvis 13 og 11 points, mens Fortuna med sine 6 points er på tredjepladsen.
Denne stilling i toppen er en stor udfordring for Fortuna, der nu er tvunget til at hente sejre hjem i de næste kampe hvis klubbens tradition med en topplacering skal følges.
Mulighederne herfor får man et fingerpeg om allerede i næste ligakamp, hvor modstanderen er Brøndby i København.
Kampen i tal: 26. minut 0-1 Stephanie Rebeiro, 30. minut gult kort til Fortunas Emma Snerle, 45 min. udskiftning Fortuna ind Brianne Folds ud Indiah-Page Riley (skadet), 49. 1-1 Olivia Møller Holdt, 64 min. udskiftning Fortuna ind Signe Timmermann ud Sofie Lundgaard, 66. min. gult kort til HB Køges Lauren Sajewich. 67. min. HB Køge udskiftning ind Fatima Abu Al-ful ud Stephanie Rebeiro, 78. min. straffespark mod Emma Snerle som missede, 80. min. 1-2 Kyra Carusa, 84. min. udskiftning Fortuna ind Cecilie Christensen ud Sara Thrige(skadet).

Kampens dommer Morten Bach Jepsen, linjedommere Troels Christensen og Andreas Rosander Andersen

No ACF gallery field data found
Flere nyheder