Så er Fortuna på plads

05. mar 2023

En sidste afpudsning inden det går løs for alvor. Lørdag var Fortuna på besøg hos AGF i Århus. Det blev til et beskeden 1-2-resultat, men alligevel en godkendt indsats. Holdet er nu klædt på til at tage fat i ligaen og i pokalturneringen. Det skal første gang bevises på lørdag kl. 15:00. Her møder Fortuna mange års ærkerival, Brøndby IF, i ottendedelsfinalen i Gjensidige Kvindepokalen på udebane.

Det var en ganske tilfreds cheftræner, Bo Zinck, der søndag eftermiddag kørte hjem fra Århus.

  • Vi kom stærkt i gang og sad på spillet de første 20 minutter af kampen. Så kostede en større misforståelse os et mål, og resten af halvlegen var langt fra tilfredsstillende, siger Bo Zinck.

En alvorlig snak i pausen genskabte engagementet hos Fortuna-spillerne.

  • Vi dominerede hele resten af kampen, sad på spillet og skabte chancerne. Der blev vist en række rigtig fine ting og vi kunne godt have scoret mere.

Men totalvurderingen går på en tilfredsstillende indsats.

Vi er klar til opgøret mod Brøndby, og jeg forventer, at vi kommer hjem fra København og fortsat er med i pokalturneringen.

Det var Fortunas nyerhvervelse Rikke Dybdahl, der er stødt til truppen fra FC Thy-ThistedQ, som bragte Fortuna foran efter kun 10 minutters spil. Dermed levede hun op til sit ry, som den absolutte målscorer.

AGF fik udlignet i det 28. minut ved Benedicte Moss, så pausestillingen var 1-1.

I anden halvleg dominerede Fortuna, men der skulle gå 25 minutter, inden sejren blev hentet hjem. Amerikaneren Aleigh Gambone scorede til 1-2.

Efter en uge med justeringer på træningsbanen og i teorilokalet er Fortuna så klar til pokalopgøret i Brøndby lørdag den 11. marts kl. 15:00.

Det bliver et spændende opgør i København, og det er her Fortuna  for alvor skal vise, hvor holdet bliver placeret, når slutspillet i Gjensidige Kvindeliga er gennemført lørdag den  10. juni. Med udgangspunkt fra en tredjeplads, 10 points efter nr. 2 Brøndby og 17 points efter topholdet HB Køge, er udfordringen stor, når der skal kæmpes for at nå en af de to danske pladser i UEFA Womens Champions League.

 

Flere nyheder