Så kom Fortuna i gang

14. aug 2018
Fortuna Thy 37J5463

 
De danske mestre fik styr på spillet næsten en time inde i kampen mod oprykkerne fra Thy Thisted
Én kamp - den mod BSF i Ballerup, der endte 1-1 - og én halvleg - den første mod oprykkeren fra Thy Thisted på Nord Energi Arena i Hjørring - og så kom Fortuna endelig i gang med turneringen 2018-19.
Ved pausen i tirsdag aftens kamp mod Thy Thisted var stillingen 1-1, men straks, ét minut inde i 2. halvleg tog de danske mestre så fat, og inden dommeren fløjtede kampen af, var det blevet til i alt 5 Fortuna scoringer, mens Thy Thisten havde klaret et enkelt mål.
Nu er Fortuna i tabellen med 4 points, og hvert point er da også nødvendigt, hvis pigerne fra Hjørring skal generobre det danske mesterskab.
1. halvleg i aftenens kamp var en underlig forestilling. Fortuna var i næsten uafbrudt boldbesiddelse, men det var Thy Thisted, der kom foran. Fortunas målmand Hannah Seaberth gik ud i feltet, hvor dommeren vurderede hendes kontakt med Thisted-angriberen til straffespark og et gult kort. Mathilde Kjeldgaard scorede sikkert på straffesparket i kampens 14. minut.
Fortuna intensiverede let, og det blev til udligning i det 25. minut ved Karen Holmgaard.

Fortuna Thy 37J5388
I denne første halvleg var der megen boldtrilleri, men det kneb alvorligt med effektiviteten.
Pausen gjorde Fortuna godt. Kun et minut inde i 2. halvleg var Signe Bruun på pletten og bragte Fortuna foran 2-1.
Så gik der yderligere 23 minutter, inden det blev 3-1 til hjemmeholdet, og det var indskiftede Caroline Møller, der med en energifyldt præstation trængte igennem og score.
Og den præstation gentog hun, da stillingen blev bragt på 4-1.
Så rundede Signe Bruun af med endnu en scoring til 5-1.
For Fortuna, var det rart at komme i gang, og for Thy Thisted var det noget af en øjenåbner, efter at oprykkerne i turneringens første runde havde slået Odense. Mødet med Fortuna var et møde med toppen i 3F-ligaen, og det kræver, nå man skal lege med her.
Udskiftninger Fortuna: Florentina Olar ud i stedet kom Caroline Møller ind, Karen Holmgaard ud ind i stedet for kom Tamires di Britto Gomes på banen, og ud gik Caroline Rask, som blev erstattet af Ida Schilling Guldager.
Fra Thy Thisted udgik Freja Klitgaard, Agnethe Marcussen og Lotte Bak Christensen. De blev erstattet af Rikke Dybdahl, Laura Ruzgute og Beate Marcussen.
Nu tager Fortuna til i en træningsturnering i Nordspanien, hvor der venter modstandere som Atletico Madrid og Pari St. Germain.
Herefter er der landskampspause, hvorpå Fortuna spiller sin næste turneringskamp lørdag den 8 september i Odense.
Fortuna Thy 37J5597
No ACF gallery field data found
Flere nyheder