Så er Fortuna klar til Lyon

27. okt 2019

RED Snerle IMG 1778
Selvtilliden er på plads, men også bevidstheden om, at det er et møde med en klassemodstander
Så er det blot med at forsætte der, hvor Fortuna slap i første opgør i UEFA Womens Champions League mod Olympique Lyonnais på Nord Energi Arena i Hjørring for knap 14 dage siden. Ganske vis tabte Fortuna kampen mod verdens bedste klubhold med 4-0, men de grønne fra Hjørring præsterede at kæmpe sig igennem en anden halvleg, uden at franskmændene nåede frem til scoring.
Selv om det ligner en kamp mod overmagten, er der ikke tvivl om, at det unge Fortuna-hold går på banen med en enorm vilje til at kæmpe for bedst tænkelige resultat,
TRed Rebekka IMG 1782Siden kampen mod franskmændene den 16. oktober har Fortuna været i kamp tre gange, og det er blevet til tre sejre. To gange var det sejr i Gjensidige Kvindeligaen og en gang var det et komfortabel sejr i pokalturneringen.
I løbet af de seneste par uger har Fortuna kæmpet sig op på førerpositionen i kvindeligaen, og til ottendedelsfinalen i Sydbank Kvindepokalen.
De hjemlige resultater har alt andet lige givet selvtillid, men Fortuna-spillerne er ikke et sekund i tvivl om, at opgøret i Lyon på onsdag kl. 16:30 bliver en kæmpeopgave.
Fortuna stiller med de meget unge spillere, der udgør et hold med en gennemsnitsalder på 19,4 år, og her er det så, man kan håbe, at ungdommelig optimisme og gåpåmod erstatter hvad der kan mangle i rutine og erfaring. Lyon mønstrer en trup med landsholdspillere fra 9 nationer, og et par spillere, der er blevet kåret som verdens bedste kvindelige fodboldspillere.
Da franskmændene var i Hjørring oplevede man det bedste fodbold, der er set på Nord Energi Arena i adskillige år. Når de så er på hjemmebane onsdag er det en frygtindgydende modstander.

Red Sara IMG 1781

Flere nyheder