Ny trænertrio skal føre Fortuna mod toppen!

11. okt 2022

Fortuna erkender, at der skal noget ekstraordinært til for at rette op på en kedelig start, på sæsonen 2022-23. Kun 9 points i 7 kampe er utilfredsstillende, og nu ændres der så.

Der er indgået aftale med en ny trænertrio. Den består af to kendinge i Fortuna, nemlig Fortunas liga-anfører og head of coaching, den rumænske landsholdsanfører Florentina Olar, og assistenttræner Mathias Bengtsson.

Sidste medlem i trioen er Bo Zinck, der har haft succes med herrehold i Jammerbugt og Thisted. Nu skal Bo Zinck så prøve kræfter med kvindefodbold.

Denne konstellation er blevet mulig, efter at Fortuna har aftalt fratræden med cheftræner Martin Møller Kristensen.

- Vi satser nu med en sportslig yderst velkvalificeret trio, der træder i funktion øjeblikkeligt, siger Jakob Borup, Elitechef i Fortuna.

-Florentina, der også fortsætter med at være aktiv på holdet, har adskillige gange markeret sig som kampens bedste, og hun er tidligere udpeget som Årets Kvindelige Fodboldspiller. Hun bliver et fantastisk bindeled mellem trup og stab.

Mathias Bengtsson har fungeret som assistenttræner i denne sæson. Han er meget respekteret i truppen og blandt stabens øvrige medlemmer. Nu bliver han cheftræner.

Begge de nævnte har DBU’s A-træner licens.

Bo Zinck, der møder op med masser af praktisk erfaring, indleder uddannelsen til A- træner den 1. januar, så også han – i løbet af det næste års tid kan stille med A-licens.

Vi har set på Bo Zincks store og bemærkelsesværdige resultater i såvel Jetsmark som Thisted.

Han er i stand til at få herrerne til at præstere, og vi er overbevist om, at han også kan give vores kvinder den spillefærdighed og optimisme, der er påkrævet, når man vil vinde kampe.

Vi har nogle fantastiske spillere, der står parat til at fungere som et dedikeret hold.

 

Trænertrioen er tirsdag i gang med sit arbejde, og holdet skal være helt klart til næste kamp i Gjensidige Kvindeliga.

Den spilles på udebane mod AGF i Vejlby/Risskov stadion i Århus søndag den 16. oktober kl. 12:45.

Flere nyheder