Nordjysk duel i Gjensidige Kvindeliga

04. apr 2022

Den nordjyske top i Gjensidige Kvindeliga tørner fredag kl. 18:00 sammen på Sparekassen Thy Arena i Thisted. Fortuna møder FC Thy ThistedQ i slutspillets anden runde. Det er ligaens nummer to mod nummer fire, der mødes i dette nordjyske topopgør.

I seneste weekend var begge hold i kamp, og her var det Fortuna, der hentede flest points. På Nord Energi Arena i Hjørring blev det til Fortuna-sejr på 2-0 over FC Nordsjælland.

FC Thy ThistedQ var en tur i Kolding, hvor holdet måtte tage til takke med et enkelt points efter uafgjort 1-1.

Fortuna jagter en topplacering i ligaen. Den er inden for rækkevidde, men kravet til de grønne fra Hjørring er voldsomt. Skal guldet i hus, må der hentes maksimumpoints. Med 5 points op til ligaens førerhold, er der ikke plads til at miste points, når det danske mesterskab skal i hus. Ingen tror på at topholdet HB Køge sætter points til i slutspillet - måske lige bortset fra de seks til Fortuna.

Fra sæsonstart satte Fortunas cheftræner sig det mål, at vendelboerne skulle hente The Double, alt liga-guld og landspokal. Fortuna er i landspokalfinale, så nu bliver jagten mod guldplaceringen yderligere intens.

-Vi tager en kamp ad gangen, og vælger at se opad. Der er noget at kæmpe for, og jeg er overbevist om, at vores hold kan levere, hvad der skal til, siger cheftræner Brian Sørensen.

-Men vi undervurderer ikke vore modstandere. FC Thy Thisted er velspillende, og det er et hold, der ofte har voldt os problemer. Så vi går ud til en koncentreret indsats på stadion i Thisted, fredag aften.

Flere nyheder