Nord Energi bringer lokal oplevelse Verden rundt

26. jul 2018
 37J2306redmini
Et meget tæt samarbejde mellem Nord Energi og Dana Cup betyder, at årets Dana Cup også bliver en stor oplevelse ud over Hjørrings grænser. I de seneste dage op til Dana Cup har Nord Energi Fibernet gravet lyslederkabler ned ved flere baner i det centrale Dana Cup-område og på fodboldbanen i Højene.
Takket være stor velvilje fra Nord Energi er vi nu i stand til at dække et stadigt større behov for at kunne streame (transmittere) kampene på Dana Cup. Vi har i år fået rigtig mange henvendelser vedrørende transmission af kampe, og nu er muligheden etableret, siger Dana Cups direktør Jette Andersen.
-Det er interessant for Nord Energi at være med i så stort projekt, som Dana Cup jo er. Vores primære arbejdsfelt ligger jo i Vendsyssel, men det er også en spændende tanke, at vi med vores Fibernet kan sørge for, at fodbold i Hjørring via internettet kan ses over hele verden, siger chefkonsulent hos Nord Energi Fibernet A/S, Thomas Hyllekvist Johansen.
Dana Cup livestreamer fra syv baner i 2018. Det betyder, at der er lagt omkring 1 kilometer fiber ned på Fortunas anlæg og på SHIs baner i Højene.
I forvejen er der etableret fiberforbindelse til Nordenergi Arena, hvorfra der er sendt TV og streaming. Med udbygningen i Park Vendia-området er der skabt end mere generel ramme for online oplevelser.
Nord Energi Fibernet, der igennem de seneste år, bl.a. også som medejer af Bredbånd Nord, har arbejdet med at forsyne området med fiber, fortsætter sine bestræbelser på at nå ud i alle hjørner af forsyningsområdet, som dækker over ca. 120.000 hustande. Allerede ved udgangen af 2018 vil ca. 90.000 hustande kunne forsynes med Fibernet, og derved få masser af muligheder for tv og bredbånd. Over de næste par år, vil resten af området få samme muligheder. For Dana Cup er det af stor betydning, at man her i 2018 kan benytte de gode internetforbindelser. Der vil i de kommende år blive et stadig større pres på, at kunne etablere hurtige forbindelser når fodboldinteresserede fra Lofoten til Cape Town og hele jorden rundt skal kunne følge børn og ledere, der stiller op på Dana Cup. Dette er med til at skabe en endnu bedre helhedsoplevelse af Dana Cup, og såfremt interessen viser sig stor nok, kan der over de næste år udvides til flere baner. 37J1948mini
Forbindelserne til banerne kan naturligvis benyttes hele året, og det er Fortunas tanke, at livestreame flere kampe - eksempelvis væsentlige træningskampe først på året.
 
Flere nyheder