Når uafgjort føles som nederlag

04. okt 2020

red IMG 1118
På fem minutter satte Fortuna sejren til og måtte nøje med et point i Thisted

Fra tribunen virkede det som om, at det ene hold - selv om det så nok så håbløst ud - til det sidste troede på bedre resultat, og det andet hold havde glemt, at en kamp først slutter, når dommeren fløjter af. Kampen igennem hørte man ikke så meget til dommerens fløjte, hvor det ellers ville have været påkrævet, men da sidste fløjt lød, var realiteten, at Fortuna havde foræret to points væk, og at FC Thisted Q havde kæmpet sig til et enkelt. En to-målsføring blev indhentet i løbet af kampens sidste fem minutter inkluderet overtid.
Måltavlen på Sparekassen Thy Arena viste 2-2 ved slutfløjt. En uafgjort, der for Fortuna nærmest kan føles som et nederlag.
Hjemmeholdet FC Thy Thisted Q viste fra start vilje til at demonstrere, at sejren over Fortuna ved turneringens start, ikke var en enlig svale, og der blev arbejdet intenst. Til gengæld ønskede Fortuna, at revanchere sig. Første halvleg blev en lettere diffus oplevelse uden de store chancer, så stillingen 0-0 ved pausen var ganske betegnende.
RED Maalmand IMG 1130Det var et forvandlet Fortuna-hold, der kom ind til 2. halvleg. Der blev arbejdet og kombineret perfekt, og spillet kom til at forgå på hjemmeholdets banehalvdel.
14 minutter inde i halvlegen kom forløsningen. Fortunas landsholdsspiller Olivia Hold score sikkert.
Fortuna fortsatte med den totale dominans. Fra tilskuerpositionen kunne man godt have den opfattelse, at der blev spillet en anelse for defensivt, så man savnede yderligere chanceskabelse og direkte spil svarende til spillets overvægt.
Der kom til at gå yderligere 22 minutter, inden en anden af Fortunas landsholdsspillere, Emma Snerle, var hurtig på en ripost og sendt bolden i mål til 0-2.
Med en halv snes minutter tilbage tegnede alt til Fortuna-sejr, men thyboerne ville det anderledes.
Spillerne kom længere frem på banen, var mere aggressive og fremprovokerede en vis usikkerhed hos Fortuna.
Med tre minutter tilbage af ordinær spilletid lykkedes det Thy Thisted at reducere til 1-2 på straffe begået af Sara Holmgaard - også landsholdsspiller. Matilde Kjeldgaard var sikker i eksekveringen og levnede ikke målmand Sandra Jacobsen en chance.
1-2 var da også til at leve med for Fortuna, men hjemmeholdet ville altså have et bedre resultat, og det sørgede Rikke Dybdal for, da hun udlignede i det 90. minut til slutresultatet 2-2.
Hvordan det kunne gå så galt for Fortuna bliver det store emne, man skal forholde sig til her i ugen op til næste kamp, der er lørdag den 10. oktober kl. 14 på Nord Energi Arena, hvor AGF kommer på besøg.

Kampen i tal:
59 min. 0-1 Olivia Holdt, 81 min. 0-2 Emma Snerle, 87 min. 1-2 Matilde Kjeldgaard (straffe) og 90 min. 2-2
Gult kort: 80 min. til Cristina Carp, Fortuna
Udskiftninger:
Fortuna: 45 min. ind Sofie Lundgaard ud Brenna Rae Ochoa, ind Signe Carstens ud Elmely Jayne Garnier, 69 min. ind Cristina Carp ud India Page Riley, 78 min. ind Lise Dissing ud Karen Holmgaard, 86 min. ind Rebekka Frederiksen ud Olivia Hold.
FC Thy Thisted Q: 73 min. ind Michel Sandfeld ud Nadia Søderberg, 74 min. ind Malene Yde Hedegaard ud Beate Marcussen
Kampens dommer Lasse Læbel Graagaard. Linjevogtere Kim Fredholm og Flemming Sand Kvejborg.

RED HAAR IMG 1118

No ACF gallery field data found
Flere nyheder