Mere end godkendt i Køge

07. okt 2023

Der bliver gået til sagen, når HB Køge og Fortuna tørner sammen.

Vi havde ganske vist i vores optakt til kvindeligakampen i Køge sagt, at der var krævet sejr, men der skal ikke herske tvivl om, at den indsats Fortuna ydede i lørdagens kamp på Capelli Sport Stadion var mere ned godkendt. 0-0 mod de seneste to års danske mestre og det øjeblikkelige tophold i Gjensidige Kvindeliga var en fornem præstation.

Så kravet, til gode resultater for at Fortuna har føling med ligaens top, blev også honoreret.

En stensikker Freja Thiesgaard greb fortrinligt ind og holdt buret rent.

0-0 lyder umiddelbart som en kedelig affære, men det er langt fra tilfældet. Man kunne glæde sig over en fodboldmæssig oplevelse.

Fortunas cheftræner Lene Terp arbejder målbevidst på at bringe sin trup højere op, og kampen i Køge gav optimisme i den relation. Der blev leveret adskillige beviser på, at Fortuna-truppens spillere er meget tæt på for alvor at have fundet hinanden.

Det var en meget lige kamp. Set med vore øjne havde det været mest Fortjent, hvis Fortuna havde hentet en sejr med til Nordjylland.

Vi har ikke opgjort fordelingen af boldbesiddelse, men det virkede, som om, der var et plus til Fortuna. Nu kan man ønske sig, at det smukke, inspirerende spil fortsætter og at der så oven i kommer lidt mere skarphed i afslutningerne.

Nu har Fortuna en uge til at forberede næste opgør i Gjensidige Kvindeliga. På lørdag den 14. oktober kommer AGF på besøg på Nord Energi Arena. Kampen spilles kl. 13.

Kampen i tal

Resultat 0-0 Pausen 0-0

Udskiftninger

Fortuna

  1. min ind Rikke Dybdahl ud Lærke Hammer 75 min. ind Josefine Valvik ud Signe Carstens.

HB Køge

  1. min. ind Maria Uhre Nielsen ud Mie Leth Karshøj, 65 min. ind Daisy Cleverley ud Alyssa May Walker, 88. min. ind Deborah-Anne de la Harpe ud Beate Marcussen

87 min ind  xxx ud Markussen

Kampens dommer Frida Mia Klarlund

Linjedommere Ulrik Gøtze og Shpend Shala

  1. dommer Mathias Lykke
Flere nyheder