Månedens spiller Trine Jensen

06. mar 2016

Marts måneds spiller

 

 

Månedens spiller

Navn: Trine Jensen

Alder: 21 år

Kampe for Fortuna Hjørring: 29

Tidligere klubber: JSI

Ynglings hold: Liverpool

Ynglings spiller: Jeg synes at Manuel Neuer gør det rigtig godt.

 

Trine er en af de få spillere der kommer fra Nordjylland. Trine boede i en lille by nær Brønderslev, ude på landet sammen med sin mor, far, lillebror Frederik og lillesøster Sarah. I sommers flyttede hun til Hjørring, hvor hun bor i en lejlighed sammen med sin lille hund Alfred.

Trine startede med at spille da hun var 10 år gammel i en lille klub i JSI – Jerslev Sterup idrætsforening, hvor hun også gik i skole. I JSI spillede Trine på et pigehold, sammen med pigerne fra sin klasse. I 2008 flyttede hun klub, det var meningen hun skulle flytte til Brønderslev, men da hun fik et tilbud fra Fortuna, kunne hun ikke sige nej. Som Trine selv siger: ” Fortuna Hjørring har altid været ’’den store klub’’. Der hvor man drømte om at komme til at spille. Det så helt urealistisk ud, nogensinde at skulle spille her, for det var jo kun for de der rigtig gode spillere. Men efter jeg kom til klubben og lærte klubben at kende, fandt jeg ud af, at her er plads til alle. Jeg er så glad for, at have fået chancen for at udvikle mig i Fortuna, både som spiller og som person.”Trine startede i Fortuna på U15, men da de manglede en målmand på U18, blev hun rykket op som bare 15 årig. Efter et år som U18, kom hun op og spille på U18 DM holdet. Da Trine blev 18 år rykkede hun op på 3F holdet, hvor hun har spillet lige siden. Hun fik sin debut på 3F holdet d.25. marts 2012, hvor hun siden der har spillet 29 kampe både i 3F-ligaen og pokalkampe. Trine har gennem sin tid på 3F holdet haft rollen som 2.målmand, en rolle hun har udfyldt med stor vilje, gejst og gå på mod. Hun har altid bakket sine målmandskollegaer op, og hun har grebet chancen, når hun har fået muligheden. Især vil vi fremhæve en kamp i Brøndby, hvor hun stod helt fantastisk hele kampen igennem og sluttede af med at redde et straffespark. Om Trine fortæller Fortunas cheftræner Brian Sørensen: ” Trine er som målmand rigtig reaktion stærk og læser spillet godt. Hun er mental stærkt og har i flere vigtige kamp gået ind og gjort det godt, så hun er en vigtig del af vores trup. Selvom der er 2 målmænd pt der står foran hende, så arbejder hun stenhårdt for at være i god form og blive bedre. Uden for banen er hun en flink pige, der er utrolig hjælpsom og som tit er at finde i klubben, hvor hun hjælper med at trykke tøj eller rydde op. Trine er en rigtig Fortuna pige med hjertet det rigtige sted.”

Om sin position på holdet fortæller Trine: ”Jeg er som sagt målmand, men jeg er også den der holder styr på stillingerne og reglerne når der trænes. Samtidig er jeg med til at stå for bødekassen, som til tider kan være en udfordring. Derudover er jeg den praktiske på holdet, og hjælper en del til nede i klubben. Både omkring hvad der kan hjælpe holdet, men også med hvad der kan hjælpe klubben.” Trines to største oplevelser på banen var da hun var på bænken til Champions League og da hun var med til U19 EM i Wales. Derudover er det største på banen at holde bolden ude af målet! Men dette handler ikke bare om at redde bolden. Det handler om at undgå chancerne. Her er Trines opgave at kommunikere med forsvaret, og være god til at fordele boldene, så hun er en ekstra markspiller. Det er nemlig vigtigt at målmænd både kan redde bolden, men også at de er gode med fødderne. Målmanden er den første angriber!

 

AktionTrine

 

Trine har været på diverse U-landshold, hvor hun som nævnt før har været med til EM i Wales. Det er blevet til 3 U-landskampe. Om at spille på landsholdet fortæller Trine: ”Da jeg først var med landsholdet var som U14 talent, hvor jeg trænede med, når der var samlinger i Nordjylland. Derefter gik der nogle år, og jeg kom først med som U19 spiller igen. Her var jeg mange gange samlet med landsholdet i Danmark og jeg havde også nogle udenlandsture. Vi var tre målmand, så første år vi kvalificerede os til EM i Tyrkiet, blev jeg desværre ikke udtaget. Men året efter hvor der var EM i Wales var jeg med, og det var en helt fantastisk tur! Jeg har aldrig været så spændt på at komme afsted. Og oven i den fantastiske oplevelse, blev jeg overrasket i Wales af min far, Karsten Dissing, Kasper Poulsen og Hr. Jørgen Dahl, som havde rejst hele vejen derover for min skyld (og måske også lidt for de andre Fortuna spillere som var med) men det var dejligt, når vi havde lidt tid mellem kampdagene og træningerne, at man lige kunne bruge et par timer, med mennesker man holder af. På kampdagene var der en helt speciel stemning, folk var tændte og klar! Og når man stod der til nationalsangen (dog på bænken) gav det et hel gys i kroppen. Et gys af stolthed, af at skulle repræsentere sit land. Efter kampene, fik vi uddelt nogle bolde, vi skulle sparke op til tilskuerne, og selvfølgelig forsøgte jeg at ramme min lille fanskare, men det tog et par forsøg, og en smadret lampe. Jeg er utrolig stolt og glad for, at have fået den mulighed og oplevelse, som det har været at være afsted med landsholdet. Det er tider man altid vil huske, og som man vil kunne fortælle sine egne børn, når de engang begynder at spille fodbold.”

Når Trine ikke bruger sin tid på træningsbanen eller i styrkecenteret så læser hun til sygeplejerske i Hjørring. Hun har læst i 2 år og er dermed over halvvejs. At læse til sygeplejerske er en professionsbachelor og hun har 40 timer om ugen. Det er et studie der skal læses og hænges i. Trine er rigtig glad for sit studie, hun synes det er rigtig spændende, hvor man lære om kroppens opbygning, hvordan den fungerer og reagere på modstand. I den tid Trine har tilbage bruger hun med sin lille hund, Alfred, som er en Fransk Bulldog som elsker at lege udenfor, men som også sover rigtig mange timer i døgnet. Derudover har hun også rigtig mange veninder både på studiet og fra gymnasiet som hun elsker at bruge tid med, når det kan presses ind – for vigtigst af alt, er hendes familie og heldigvis kommer hendes søster tit på besøg, og sover hos hende. Trine fortæller også en sjov historie med hendes lillesøster: ” Dengang jeg boede hjemme, og tit skulle afsted til fodboldkampe og på udenlandsturer var hun altid rigtig sød til at hjælpe mig med at pakke. Hun var også rigtig sød til gerne at ville i kontakt med mig, når jeg var afsted. Så vi snakkede tit om hvor langt væk jeg skulle, og fx da jeg skulle til USA med Fortuna, at jeg nok ikke ville svare hende når hun var vågen, fordi jeg ville være vågen på andre tidspunkter. Det skal siges at hun her ikke var særlig gammel, og alligevel har hun bidt mærke i det, at der var tidsforskel mellem os. For da jeg en dag nogle år senere skal til landsholdssamling i Ikast, ville hun lige høre mig, hvornår hun måtte skrive. Jeg var lidt i tvivl om, hvad jeg skulle svare, for hun måtte da skrive lige når hun havde lyst? ’’Okay’’ siger hun, ’’men hvad er tidsforskellen?’’ ;-). Det er sådan nogle små søde historier som man tager med sig, og husker når man er afsted på de mange ture hvor der går længe mellem man ser sin familie.” 

Til sidst fortæller Trine en historie om Fortuna Hjørring: ”Fortuna er min anden familie. Jeg bruger meget tid i Fortuna, både fordi jeg elsker det miljø der er i klubben og de mennesker der er på, i og omkring holdet. Jeg er helt vild med vores fester i klubben. Vores afslutningsfest er nok den sjoveste. Det er her alle de yngre spillere bliver indviet i traditionerne der hører til denne fest, og det plejer altid at ende med nogle gode grin lang tid efter. I Fortuna hjælper vi hinanden, både hvis der er noget der skal laves nede i klubben, eller hvis man skal have hjælp med noget derhjemme. Det er fantastisk at vide, at der altid er nogle man kan komme til, hvis man har brug for hjælp.”

Flere nyheder