Månedens spiller Tamires De Britto

12. nov 2015

Læs om Fortunas Brasilianske offensive back Tamires De Britto

 

Månedens spiller

Navn: Tamires de Britto

Alder: 28

Yndlings hold: Atletico Mineiro

Yndlings spiller: Neymar

Barndomsklub(ber): Juventus F.C/SP,Santos F.C,Charlotte Eagles/EUA og Centro Olimpico/SP

 

Tamires er med sin alder en af truppens ældste spillere. Tamires er en meget offensiv back, som passer perfekt ind i vores system, hvor vi spiller med kanter, som ligger inde i banen. 

Tamires kommer fra Santo Andre i Brasilien og har spillet fodbold, siden hun var 11 år gammel. I Brasilien er der en tradition for at spille rigtig meget futsal, og netop futsal var også det der satte Tamires i gang med hendes fodboldkarriere. I en alder af 15 år fik hun sin første prøvetræning hos Juventes F.C./S.P. Efter nogle år fik hun tilbud fra Santos F.C. og begyndte sin professionelle karriere, som bare 18-årig. To år senere flyttede hun teltpælene op og flyttede til det store USA. Her fik hun en kontrakt med Charlotte Eagles I den bedste amerikanske række. Som 21-årig måtte hun holde en pause fra fodbolden. Ikke pga. en skade eller glæden ved spillet, men fordi hun blev gravid. Bernardo kom til verdenen og hun var til og fra fodbolden i et par år, for også at få tid til familien. I denne periode var hun tilbage i Brasilien og spillede for EUA Centro Olimpico/SP i sommeren 2015 skifter hun til Fortuna Hjørring. Om dette skifte fortæller Tamires: ”Fortuna gav mig en mulighed for at spille i Europa, samtidig med, at jeg kunne få min familie med. At klubben også har tradition for at være med i Champions League, var også et plus".

 

 Tamires

 

Tamires har prøvet mange ting både på det brasilianske landshold og hendes mange forskellige klubhold, men noget af det, som står stærkest i hukommelsen er hendes scoring i kampen mod OB, som gjorde at vi trak os sejrsrigt ud af en ellers lige kamp. Men også VM i Canada i 2015 var en fantastisk oplevelse, selvom de røg tidligt ud. Tamires laver ikke så meget i sin fritid andet end at være sammen med hendes dreng og sin familie. De tager på forskellige udflugter og nyder bare at være sammen. Da Tamires var gravid, var der mange, som sagde til hende, at hun aldrig kom til at spille fodbold igen, så hun er meget taknemmelig for at Fortuna har givet hende denne mulighed. “Jeg er utrolig glad og taknemlig over at Fortuna ikke bare tager sig af mig som spiller, men også tager sig af mine familie. Det er helt unikt og ikke alt fodboldklubber, man kan forvente at få det I”.
Samtidig kan denne venlighed også skabe sjove situationer. Da Tamires kom til Fortuna var der et par i klubben, som hele tiden sagde “ciao” når de så hende. Det betyder jo "hej" på italiensk, men på det portugisiske sprog, som er det Tamires taler, betyder det “farvel”.

 

 Tamires1



"Tamires har netop valgt at forlænge sin kontrakt med de grønblusede indtil sommeren 2016 og det er vi meget taknemlige for i klubben. Tamires er ganske enkelt en spiller i høj international klasse. Det er en bedrift i sig selv at få sådan en kaliber til klubben. At hun så samtidig er en utrolig sød pige, som fungerer godt socialt, så har vi virkelig skudt papegøjen”, fortæller Brian Sørensen

Flere nyheder