Månedens spiller Sine Dyrby Hovesen

11. jul 2015

Månedens spiller Sine Dyrby Hovesen

Navn: Sine Dyrby Hovesen
Alder: 27 år
Kampe for Fortuna Hjørring: 180
Tidligere klubber: Aulum IF, Mejrup GU, Aulum/Mejrup og Vejle
Ynglings spiller: " Jeg holder ikke rigtig med nogle. Jeg kan godt lide en bestemt type spillere. Pirlo, Eriksen, Özil og Pierre Emil."
Ynglings hold: Brøndby IF - kun herrerne!

Sine kommer fra den lille by Aulum (Danmarks navle) i Vestjylland, hvor hun boede sammen med sin mor, far og to brødre Lasse og Jonas. Sine er opvokset i en rigtig fodboldfamilie, hvor hendes far var træner, og hendes brødre også spillede fodbold. Sine fortæller: "Mine brødre og jeg har altid spillet meget i haven. 1:1, hjemmelavet fodboldgolf og skud på mål."
Da Sine i 2007 flyttede til Fortuna, flyttede hun også hjemmefra. Hun startede med at flytte ind i et af Fortunas huse, sammen med Janni Arnth og Kristine Pedersen, dette betød meget for Sine, for som hun siger: " Jeg er et stort tryghedsmenneske og det betød rigtig meget, at vi blev en lille familie. Vi boede sammen i 4 år." Efter de 4 år i det røde hus, flyttede hun sammen med hendes kæreste Mikkel først i lejlighed og sidste år købte de hus sammen i Hjørring.

Sine startede med at spille fodbold som 4 årig i sin barndomsklubben Aulum IF. En klub med fodboldhjerte og holdånden på det rette sted. Hun startede med at spille sammen med drengene, indtil der var nok piger til at de kunne lave deres eget hold. Sine elskede at spille sammen med drengene og siger: "Det var især sjovt når modstanderne ikke gad at dække mig op fordi jeg var pige. Det fik dog hurtig en ende og de begyndte at synes vi snød!"
Som tiden gik manglede og savnede Sine noget udfordring, så derfor valgte hun i 2002 at flytte til Mejrup GU, som havde et hold i den bedste række. Efter et par år valgte Sines to klubber Aulum og Mejrup at lave et samarbejde, som gjorde at de fik et mesterrækkehold. Sine udviklede sig stadigvæk og blev udtaget til diverse talenthold såsom U14/U15. Sine måtte nu igen tage et valg om at skifte klub, da kravet for at spille på talentholdet, var at man spillede i DM-rækken. Hun havde to klubber at vælge imellem -Viborg eller Vejle. Sine valgte Vejle, og der havde hun nogle gode fodboldår først som U18 spiller i DM-rækken og senere som senior i landets bedste række Elite-divisionen. Som Sine siger: " Vi var et godt midterhold, men havde det svært mod de store kanoner fra Fortuna og Brøndby. De havde spillere som Paaske, Anne Dot, Heidi, Sand, Birger osv. Jeg lærte rigtig meget af disse kampe og vi skulle være 100 % klar i alle kampe, hvis vi skulle have point."
I 2007 blev Sine ringet op af Fortuna, om hun havde lyst til at spille i Fortuna, og som hun siger: "Hvem har ikke det!  Jeg kan tydeligt huske opringningen fra sportschefen Anne-Mette på det tidspunkt. Det var det alle, som spillede i de lavede rækker, drømte op. En mulighed for at spille med toppen af poppen. Jeg var på arbejde i Aulum svømmehal. Jeg glædede mig så meget til at skulle op og snakke om en rigtig kontrakt med Danmarks bedste klub. Jeg var stolt."
Sine fik sin debut for Fortuna d. 4/8-2007 mod Team Viborg, siden hen er det blevet til 180 kampe, hvor det både er blevet til kampe i 3F-ligaen, pokalturneringen og Champions League. Sine er en af de rutinerede spillere på holdet. Hun har et godt overblik, et stærkt teknisk niveau og har en fin sparke teknik. Sine befinder sig bedst på den centrale midtbane, men har også haft kampe på kanten, back og angriber. Og som hun også fortæller: "Der er ikke mange der ved det, men jeg fungerer faktisk som målmandsreserve, når enten Maria og Trine ikke er til træning. Jeg får lidt skældud, men jeg er i en god udvikling. Dette har også ført til at plads som 2.keeper mod Brøndby! 🙂 Hans-Jørgen, min målmandstræner, synes jeg mangler lidt rutine, inden jeg skal ind mellem stængerne, men han tror på mig :)"

Om Sine fortæller cheftræner Brian Sørensen: " Sine Hovesen er en af de spillere i Fortuna, som har den bedste sparketeknik, også teknisk med bolden er hun i toppen, Sine har desværre døjet med mange skader og haft svært ved at ramme sin topform de seneste par år, men vi er glade for Sine stadig er omkring holdet, og klar på at bidrage til at vi kan vinde danmarksmesterskabet tilbage. Sine er en super pige, uden for banen hun er vellidt af alle, og med hendes super gode pædagogiske kompetencer er hun vigtig for træner teamet i forhold til vores mange unge spillere. Vi håber Sine får et godt efterår uden skader, så hun kan komme tilbage til det hendes potentiale indbyder til."

Sine har også spillet på diverse landshold. Hun startede på U17 landsholdet hvor hun spillede Nordic cup. Derefter er det blevet til 28 U19 landskampe, hvor hun var med til EM i Schweiz, hvilket hun se som et af hendes højdepunkter i karrieren. I 2008 fik hun debut på A-landholdet til Algarve cup mod Tyskland. Sine har spillet 12 A-landskampe, og hendes helt store oplevelse med A-landsholdet var, da hun var med til EM i Sverige i 2013, en slutrunde der endte med en bronzemedalje til Danmark.

Når Sine ikke træner eller spiller kamp, er hun skolelærer på Aabybro Efterskole. Hun har taget uddannelsen i Hjørring samtidigt med hun spillede i Fortuna. Sine er rigtig glad for sit job, hvor hun kan kombinere det at lære unge mennesker noget fagligt og på fodboldbanen. Sine tog her i efteråret T-træner uddannelsen, som er første step på trænervejen, hun håber på senere at kunne opgradere denne uddannelse.
Den tid Sine har til overs bruger hun på sit hus, sine veninder, hendes familie og kæresten Mikkel. Sine siger her: "Det er ikke nemt at nå det hele, men min familie, veninder og kæreste har altid støttet mig 100 % og det er jeg selvfølgelig utrolig taknemlig over."
Om sin fremtid siger Sine: "Jeg er ved at nå det punkt, hvor jeg begynder at prioritere anderledes. Jeg er stadig rigtig glad for at spille fodbold, og befinder mig også godt med den rolle jeg har i truppen. Jeg er en af de ældre spillere, og skal på den måde give ud af min erfaring. På den anden side er manglende spilletid selvfølgelig også en faktor, som er med i overvejelserne. Det er hårdt at træne 5-7 gange om ugen, og så ikke få lov at spille kamp i weekenden. Det er selvfølgelig en del af gamet, det ved jeg! Jeg har skrevet ½ år mere og så må tiden vise, hvad jeg så skal bruge min tid på. ÉN ting er dog sikkert. Jeg skal ikke spille i andre trøjer end den grønne bluse med nr. 19 på ryggen!"

Og hvad har Sine så nået i hendes karriere indtil nu:
Tre danske mesterskaber (2009, 2010 og 2014)
Pokalvinder (2008)
Spillet mange kampe i Champions League, og scorede mål i Champions League
DM i Futsal og bedste spiller til stævnet
Spillet i alt 46 U- og A-landskampe, scorede mål i A-landskamp og været til U19 EM og EM2013

Til sidst fortæller Sine en god historie om Fortuna Hjørring: "Jeg har ikke andet end positive ting at fortælle om Fortuna Hjørring. Det er en familie, hvor der altid er hjælp at hente.
Vores fundament ligger hos Dana Cup, hvor vi alle hjælper til uge 30. Det er en uge med hårdt arbejde, fællesskab, glæde og her viser klubben virkelig, hvad vi er lavet af."

No ACF gallery field data found
Flere nyheder