Ligaens topscorer til Fortuna

09. dec 2022

Der skal gøres noget ved måltørken på Fortunas hold i Gjensidige Kvindeliga og det sker nu.

Fortuna har skrevet kontrakt med topscoreren i Gjensidige Kvindeliga – den 25-årige Rikke Dybdahl – der går på banen for Fortuna fra nytår. Rikke Dybdahl er en af de tre, der udgør toppen på scoringslisten. I ligaens grundspil har hun scoret 8 gange for FC Thy-ThistedQ.

De to andre, med samme score, i toppen er HB Køges Cecilie Fløe og Rikke Dybdahls holdkammerat Malene Sørensen.

-Vi har fået en ønskespiller ind i truppen. Rikke er en super angriber, siger cheftræner Bo Zinck.

Jeg håber, at vi kan udvikle hende og få hende op på et endnu højere niveau.

Jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med Rikke.

Jeg synes, at det her viser, at Fortuna stadigvæk er en klub, der kan og vil have store danske profiler på holdet.

Fortuna har – ved grundspillets afslutning – Camilla Kur på listen med 7 scoringer. Hun har spillet sin sidste kamp i Fortuna og er på vej til England, så det er et scoop, at Fortuna så hurtigt har fundet afløseren.

Rikke Dybdal startede fodbold i fødebyen Lemvig. Talentet var så åbenlyst, at der hurtigt var bud efter hende. Som 15-årig kom hun til ThistedQ.

Efter et år her, et år hos Team Viborg og 4 år hos Vildbjerg SF var hus så i 2019 tilbage i FC Thy-ThistedQ. Efter tre forrygende år, hvor Rikke Dybdahl har været en væsentlig årsag til fornemme resultater hos thyboerne, kommer så skiftet til Fortuna.

Her er det i første omgang på en -årig kontrakt.

Rikke Dybdahl har siden 2014 repræsenteret Danmark 23 gange på ungdomslandshold.

Scoringerne taler for sig selv. Rikke Dybdahl er netop den pågående, målsøgende type, der også er behov for på et hold, hvor en trup med eminente fodboldspillere intenst vil arbejde sig helt til tops i dansk kvindefodbold.

I Fortuna har man ikke glemt Rikke Dybdahl. Hun udgjorde halvdelen af en frygtindgydende Thisted-duo som førte thyboerne igennem til et suverænt U18DM-mesterskab. Den anden halvdel var landsholdsspilleren Frederikke Thøgersen, som også har været i Fortuna. Herfra er hun via italienske Fiorentina nået frem til Rosengaard i Malmø.

 

 

 

Flere nyheder