Fortuna igen på rette kurs

08. maj 2016

Med en sikker 5-0-sejr i Kolding rejste holdet sig

Så er det at håbe, at den indsats Fortuna Hjørring ydede på udebane mod Kolding Q, er netop det, der skulle til, for at ryste 4-2-nederlaget Kr. Himmelfartsdag til Brøndby af sig. Og hvorfor skulle det ikke være det?

Spillet i Kolding var i hvert fald overbevisende, og 5-0 over ligaens nummer tre var ikke ét mål for meget. Alt tyder nu på at hjørringenserne igen er på rette kurs.

Fortuna Hjørring formåede søndag fuldt ud at gøre det, man indtil Brøndby-kampen havde stået for, nemlig at lægge pres på lige fra første fløjt.

Hvis en tromle ellers kan være elegant, er det sådan en, man kan sammenligne det optimistiske Fortuna-hold med.

Kolding fik ikke et ben til jorden. De blev løbet over ende.

Man skulle dog midt ind i 1. halvleg inden presset resultere i mål og så skulle der endda modstanderhjælp til. Et selvmål bragte måltavlen på 0-1.

Så var der varmet op, og der gik kun to minutter, inden Fortuna selv kunne øge forspringet til pausestillingen 0-2. Her var det Camilla Kur, der kom på måltavlen.

Fortuna fortsatte 2. halvleg, hvor der var stoppet ved pausen.

Smidt10 minutter inde i halvlegen var føringen øget til 0-3. Det var Karoline Smidt, der nu for alvor er kommet i gang efter en lang skadeperiode, og med sin hurtighed sætter modstanderne på vanskelige opgaver.

Fortuna havde indtil flere tætte chancer, inden det i kampens 88. minut lykkedes, at øge til 0-4 og så i det 90. minut runde af til 0-5. Begge gange var det stortalentet Signe Bruun, der demonstrerede, at storformen er ved at vende tilbage efter en længere skadeperiode.

Med dette fornemme resultat øger Fortuna målforskellen betydeligt, nemlig til +21. Ligaens nummer to, Brøndby, der ligesom Fortuna har 33 points har en målforskel på +11 efter at søndagens kamp mod OB i Brøndby endte 1-0.

Lørdag den 14. maj har Fortuna hjemmekamp på Bredbånd Nord Arena mod Vejle, mens Brøndby mandag den16. maj tørner sammen med Skovbakken i Århus.

Lørdag den 21. maj mødes Fortuna og Brøndby i landspokalfinalen på Bredbånd Nord Arena i Hjørring og ligaen rundes af den 18. juni, hvor det højst sandsynligt er guldet, der kæmpes om, når de to hold igen tørner sammen på Bredbånd Nord Arena.

No ACF gallery field data found
Flere nyheder