Kolding er en stor udfordring i bronze-kamp

27. maj 2021

REDVRISTE SIG FRI 37J7558 kopier
Nu falder afgørelsen. Skal Fortuna blive i medaljegruppen, eller skal klubben for første gang i adskillige år finde sig selv på et lavere niveau.
Efter at det mest ædle metal er ude af syne, kan der hentes en trøst - omend ringe - når det lørdag går løs i Gjensidige Kvindeliga på Fynske Bank Arena i Kolding. Det er ligaens nr. tre og fire, der mødes. Ingen af dem har mulighed for at komme med i et topopgør, men der kan altså hentes metal.
Forud for kampen er Fortuna placeret på 3. pladsen med 17 points, og KoldingQ følger lige efter med 15 points.
REDStillingFortuna går ind i opgøret med en sejr fra seneste ligakamp mod Thy Thisted, mens KoldingQ skal ryste et nederlag til topholdet HB Køge af sig.
Indbyrdes står de to hold lige i ligakampe efter et uafgjort 1-1-opgør i Hjørring. Nu har KoldingQ altså fordel af hjemmebane, hvilket er en ekstra udfordring til Fortuna. Og det har virket som om KoldingQ har haft greb om tingene, når de hjemme stiller op mod Fortuna. Her mindes man klart den katastrofale kamp den 6. marts, hvor Kolding hentede en sejr på 3-0 i Kolding. Det minde vil Fortuna gerne have begravet.
Et faktum er, at de to hold altid har leveret hinanden ret kontante og lige kampe, så det ventes, at lørdagens opgør også havner på det niveau.
Fortuna slås fortsat med en skaderamt spillertrup, men de tilbageværende, kampklare unge spillere har præsteret nydeligt, hvilket også er påkrævet i Kolding.
Med en sejr i Kolding kan Fortuna allerede i weekenden gøre sig klar til at få overrakt bronzemedaljerne ved sæsonens sidste kamp hjemme på Nord Energi Arena lørdag den 5. juni mod FC Nordjylland.
Til gengæld betyder et nederlag betyder, at det ser sort ud, men der er fortsat en minimal mulighed. Chance for bronze er der, men så er det delvist ude af Fortunas egne hænder.
Det vil kræve, at Fortuna vinder over FC Nordsjælland og samtidig skal KoldingQ tabe sin sidste kamp, der spilles på udebane mod FC Thy ThistedQ.
Intet er umuligt, men det gør godt, hvis Fortuna allerede lørdag henter de tre points. Så er tredjepladsen og bronzen hjemme.
Frederikke Søkjær, der også var dommer, da Fortuna tabte 3-0 i Kolding, skal dømme lørdagens afgørende kamp!

Flere nyheder