Klar til rivalopgøret i Brøndby

13. apr 2023

Jublen var stor hos Fortuna, da det blev til sejr i pokalkvartfinalen i Brøndby (Arkivfoto)

Der er tradition for spændende opgør, når Fortuna stiller op til kamp mod Brøndby IF. Gennem adskillige år er de to hold betegnet som rivalerne i dansk kvindefodbold. Der rivaliserer stadig, men så har de også en fælles ambition. De seneste års danske mestre HB Køge skal indfanges.

Lørdag kl. 13 mødes de to hold i Gjensidige Kvindeligas slutspil på bane 2 – en splinterny kunstgræsbane – i Brøndby.

Her kommer Fortuna fra en position som nr. 3 i slutspillet 10 points efter to’eren Brøndby IF. Holdene har henholdsvis 17 og 7 points op til HB Køge.

Senest Brøndby og Fortuna tørnede sammen var den 11. marts i pokalkvartfinalen, en ren gyser, hvor der måtte straffesparskonkurrence til, inden Fortuna kunne køre hjem fra Brøndby som vinder.

Nu drejer det sig så om ligaens slutspil, hvor holdene mødes først i Brøndby lørdag og så igen i weekenden omkring den 13. maj. Endeligt tidspunkt afventer tv-programlægningen.

Til kampen lørdag møder Fortuna med en velforberedt trup, og mentalt bør holdet også være på toppen. Det blev til sejr på 1-0 over FC Thy Thisted på Nordenergi Arena i slutspilspremieren. Og så er der succes i pokalturneringen, hvor Fortuna med en samlet sejr på 2-0 i semifinalen mod HB  Køge nu er klar til finalen mod FC Nordsjælland den 21. juni kl. 18.30 på Portland Park i Aalborg. Det er noget, som styrker moralen.

Brøndby er også, bortset fra pokalnederlaget til Fortuna, kommet godt fra start med et 0-1-resultat i Kolding. Fortuna-truppen forbereder sig målrettet til Brøndby-kampen. For spillerne og cheftræner Bo Zinck er et godt resultat i kampe mod Brøndby af allerstørste værdi.

Kampen vises på TV3Sport

HER KAN DU SE, HVAD CHEFTRÆNER BO ZINCK FORVENTER SIG AF KAMPEN MOD BRØNDBY

Flere nyheder