Kelsey brillierede og sikrede hæderligt resultat

17. okt 2019

kELSEY 37J0101
En fornem indsats af Fortuna, der formåede at kæmpe sig til et hæderligt resultat mod Verdens bedste.
Det blev en fodboldoplevelse ud over det sædvanlige på Nord Energi Arena i Hjørring onsdag aften. Ingen af de 1953 tilskuere, der var på tribunerne, kan nu være i tvivl om, at Fortuna spillere havde en stor oplevelse, da de mødte Verdens bedste klubhold Olympique Lyonnais og præstere et stykke over daglig standard. At følge franskmændenes spil var ren nydelse.
Kun de mest entusiastiske Fortuna-tilhængere havde fantasi til håbe på at deres yndlinge kom sejrrigt ud af opgøret. Det gjorde de ikke, men 0-4 er et så absolut hæderligt resultat.

En første halvleg, hvor der stod Olympique Lyonnais på det hele. På den anden side kæmpede Fortuna-spillerne bravt fra en tilbagetrukket position. Men de spillede sig ikke frem til noget, der lignede chancer. Det tillod franskmændene ikke..
Olympique Lyonnais demonstrede fodbold på højeste plan. Bolden passerede fra spiller til spiller i et enormt tempo, og pasningsspillet var uafbrudt rettet fremad. De rutinerede spillere havde ikke så meget som én fejlaflevering, og gradvist gled spillet i en retning, der varslede mål.
Men der skulle et straffespark til, inden der blev taget hul på bylden. En misforståelse mellem målmand og forsvar mundede ud i et straffespark begået af Sara Thrige.
Hegerberg 37J0132Isnende koldt og med knusende ro placerede Olympique Lyonnais’ norske, verdensstjerne Ada Hegerberg bolden, uden for Fortuna-målmanden Kelsey Doughertys rækkevidde.
Franskmændene fortsatte med kombinationerne, og da bolden blev ført op i højre side og afleveret ind over kunne Eugenie Le Sommer afslutte med, at sætte panden på til en sikker 0-2.
Man var så små begyndt at håbe på, at Fortuna kunne begrænse 1. halvleg til denne stilling, men fem minutter inden pausen affyrede Eugenie Le Sommer et forrygende langskul, og bolden satte kurs mod højre øverste målhjørne, hvor den passerede ind i nettet uden skyggen af chance for Fortuna-målmanden. Så stillingen ved pausen var 0-3.
Fortuna leverede en nydelig indsats i 1. halvleg, og det blev endnu bedre i anden. Samtlige spillere ydede det maksimale, og især målmanden Kelsey Daugherty billerede. Gang på gang havde man set bolden i mål, når franskmændene leverede en superafslutning, men så præsterede Kelsey superredningen.
I kampens 53. minut måtte hun imidlertid give op. Med et perfekt frispark blev bolden sendt ind foran Fortuna-målet, og selvfølgelige var Ada Hegerberg der med hovedet og dirigerede bolden i mål til 0-4.
Men så blev det heller ikke til mere. Fortuna-spillerne ydede næsten umenneskeligt. Der blev kæmpet indædt, og så var sidste skanse - Kelsey Daugherty - så solid som aldrig tidligere.
Selv om der var tale om et nederlag, er der al mulig grund til at fremhæve samtlige Fortuna-spillere for den formidable forsvarende indsats. Men overmagten var afgørende. Det er et hæderligt resultat, når man i en kamp mod Verdens bedste klubhold kan trække sig tilbage med så beskedent et nederlag som 0-4.Le Sommer 37J0202
Den anden kamp mod Olympique Lyonnais spilles i Lyon den 30. oktober, og så er det at håbe, at også den kamp gennemføres med æren i behold.
Kampen i tal
17. minut 0-1 Ada Hegerberg straffespark
28. minut 0-2 Eugenie Le Sommer hovedstød
40. minut 0-3 Eugenie Le Sommer langskud
53. minut 0-4 Ada Hegerberg hovedstød
Udskiftninger
58. minut Lyon Dzenefier Marozan ud Delphine Cascarino ind, 61. minut Fortuna Caroline Rask ud Rebekka Frederiksen ind, 60. minut Lyon Eugenie Le Somme Isobel Christiansen ind, 77. minut Fortuna Agnethe Nielsen ud Lise Dissing ind, 87. minut Fortuna Sanni Franssi ud Cecilie Christiansen ind
86. minut gult kort til Emma Snerle
Kampens dommer: Lorraine Wattson, Skotland. Linjedommere: Kylie Cockburn og Kathleen Marie Alexander begge Skotland og 4.dommer Lauren Whitehead, Skotland.
86. minut gult kort til Fortunas Emma Snerle.
1953 tilskuere

Sara H 37J0288Rebekka 37J0321

Snerle 37J0222Moller 37J0059

No ACF gallery field data found
Flere nyheder