Karoline Smidt til europæisk topklub

15. jun 2018
Karoline Smidt 37J0811r
Stortalentet i dansk fodbold og Fortunas helt stærke danske kort, Karoline Smidt Nielsen, spiller søndag sin - i denne omgang - sidste kamp for Fortuna. Karoline har tegnet kontrakt med den tyske storklub Turbine Potsdam, der flere gange har været tysk mester og to gange har vundet champions league. Turbine Potsdam er - ligesom Fortuna - en ren kvindeklub.
- Jeg ser frem til at realisere min drøm om fodboldmæssig udvikling, men det er også vemodigt at skulle sige farvel til holdkammeraterne og Hjørring, siger Karoline Smidt.
- I dag er jeg meget glad for, at jeg valgte Fortuna, som første skridt på min professionelle karriere. Sportsligt har det været i top, at jeg hele tiden har været blandt meget gode fodboldspillere, topkvalificerede trænere og en fantastisk stab. Så har Fortuna det i sig, at det er en klub der dyrker de familiære relationer. Det betyder meget, når man som 16-årig tager hjemme fra og skal igennem en udvikling.
Karoline Smidt

Her har jeg også følt det som et enormt plus at gå på Hjørring Gymnasium, hvor jeg fik andre venner end dem jeg har på fodboldbanen.
Men jeg ved, at det er alle de spillere af forskellig nationalitet, der har modnet mig.
Og på toppen af det hele kommer den internationale deltagelse i Champions League. Det er noget helt specielt at være med her mellem de store europæiske klubber.

Når jeg nu rejser fra Fortuna, er det med stor taknemmelighed. Jeg skylder ikke alene klubben en stor tak, men også mine trænere, de andre spillere, ledere og frivillige, der er med nu, og som har været med tidligere!
Medio juli møder Karoline Smidt op hos Turbine Potsdam, der - som Fortuna - er en ren kvindeklub.
Hun kommer på et hold på vej opad, og der er ambitioner om et tysk mesterskab samt deltagelse i Champions League.
Karoline Smidt kom til Fortuna for seks år siden fra OB. Tidligere spillede hun også i B 1913 og HPTI.
I løbet af de seks år har Karoline Smidt gennemgået en elitær udvikling, hvor hun er blevet et stadigt større aktiv for Fortuna. Det talent, hun kom til Fortuna med, er udviklet kolossalt, og det er en topspiller, der nu tager udfordringen op på et internationalt plan i Tyskland, som er topnation i europæisk kvindefodbold.
I Fortuna har Karoline Smidt nået at spille 97 kampe.
Samtidig har hun 24 gange været med på det danske A-landshold.
Et par uheld betød, at Karoline Smidt fik et par pauser fra banen, men hendes ukuelige gåpåmod har bragt hende sikkert tilbage til toppen. Både i hjemlige ligakampe og på stadions ude i Europa har Karoline Smidt haft stor betydning for Fortuna. Det får hun garanteret også i søndagens afskedskamp på Nordenergi Arena, hvor modstanderen er Brøndby.
I Fortuna havde man gerne kunnet disponere over Karoline Smidt yderligere nogle år, men der er også stor forståelse for, at hun nu ønsker at benytte og udvikle sit store talent i en kvindefodboldverden, der er i rivende udvikling. Nu glæder Fortuna sig over - ikke mindst p.g.a. klubbens elitesatsning og talentudvikling omkring Dana Cup Academy - at have været med til at udvikle en topspiller, som klubben ønsker al mulig held og lykke i det fremtidige fodboldliv!
Flere nyheder