Kærkomment besøg

28. dec 2023

 

Signe Bruun, Real Madrid, Sara Thrige, A.C. Milan, Karoline Smith, studerer til fysioterapeut

Emma Snerle, West Ham United, Ida Guldager, Kolding IF og Caroline Møller, Real Madrid.

Deres tid i Fortuna med et fantastisk sammenhold om såvel fodbolden, som det sociale omkring spillet knytter en række tidligere spillere til deres gamle klub.

I dag er de spredt rundt om i storklubber i Europa og spiller i de største turneringer samt naturligvis på det danske landshold.

Men når det bliver jul og nytår har de fri. Så skal familien hjemme i Danmark besøges, og her er det ligesom Fortuna også er en del af familien.

Et par af de sparsomme fridage bliver tilbragt på Dana Cup Sportscenter, som de alle har været knyttet nært til i deres Fortuna-år.

Når de ”kommer hjem” er det en uhyre stor glæde for Dana Cups direktør Jette Andersen at tage imod. Som tidligere landsholdsspiller og mangeårig formand i Fortuna glæder det hende enormt, at følge de unge spillere, som præsterer rundt omkring.

Meget tyder på, at der ergensidig glæde, når de unge mødes med deres tidligere formand.

I år er syv af de ”gamle” piger mødt frem til et par hyggelige, nostalgiske dage.

I det efterfølgende kan I se, hvad de beskæftiger sig med i tiden efter Fortuna.

Signe Bruun havde debut i Fortuna den 16. august 2014, og hun nåede at spille 89 kampe inden turen gik til Paris Saint-German, Olympique Lyon, Manchester United, tilbage til Olympique Lyon og nu er hun havnet i Real Madrid.

Karoline Smidt havde debut i Fortuna den 4. august 2012 og nåede 97 kampe, inden hun i 2018 skrev kontrakt med Turbine Potsdam. Hun var tilknyttet landsholdstruppen, men så meldte skaderne sig. Efter at være kommet tilbage et par gange valgte Karoline at sige stop og studerer nu til fysioterapeut.

Emma Snerle debuterede i Fortuna den 20. maj 2017 og nåede 98 kampen inden hun skiftede til West Ham United i 2022. Emma er i dag også med på det danske landshold.

Caroline Rask (var ikke nået frem til fotograferingen) i Fortuna den 27. april 2011. Caroline spillede ikke færre end 201 kampe i Fortuna.

I dag spiller hun, efter at have været den vej af italienske Milan for hollandske PSV Eindhoven . Det er blevet til 8 a-landsholdskampe samt en del kampe for ungdomslandsholdene.

Caroline Møller fik debut hos Fortuna den 9. september 2015. Hun spillede 112 kampe i Fortuna inden turen i 2020 gik til Inter i Milano. Her tilbragte Caroline et år, inden hun fortsatte til spanske Real Madrid, hvor hun altså i dag er på sammen med Signe Bruun. Caroline er også dansk landsholdsspiller.

Sara Thrige  debuterede for Fortuna den 9. august 2017. Indtil 2021 nåede hun at spille 106 kampe og så fristede udlandet. Turen gik til A. C. Milan, hvor hun stadig spiller. Sara Thrige hører også til i den danske landsholdstrup.

Ida Guldager kom til Fortuna i 2017 og debuterede den 26. september. Hun nåede at spille 30 kampe på Fortunas førstehold. Ida er den eneste af de 7, der har tilbragt et par dage på Dana Cup Sportscenter, der har valgt at blive i Danmark. Hun rejste hjem til fødebyen Kolding, så dagens Fortunahold møder hende flere gange om året.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flere nyheder