Kæmpeoplevelse for Fortuna U16 og U18 i Dallas, Texas

01. maj 2023

Pigerne fra Fortuna fik en stor oplevelse på banerne i Dallas og hos amerikanske værter.

I Fortuna Hjørring er der tradition for, at ungdomsholdene tager på udlandsrejse i påsken. I år var da heller ingen undtagelse. Klubbens U18-afdeling og U16-afdeling var en tur i USA, hvor de skulle deltage i Dallas International Girls Cup. Foruden at deltage i fodboldturneringen var der også masser af tid til shopping, udflugter med pigernes værtsfamilier, afslapning og meget mere.

 

Mathias Bengtsson var med I USA og han har skrevet lidt om deres tur og om hvordan det gik for pigerne i Dallas International Girls Cup.

 

Fodbold, fællesskab og fantastiske familier.

Med disse ord indledes fortællingen om Fortuna Hjørrings tur til Dallas International Girls Cup i påskeferien. Det var en rejse, som der i lang tid var blevet set frem til og mange piger skulle for første gang stifte bekendtskab med et land udenfor Europas grænser, andre havde deltaget i turneringen før og én enkelt satte sig for første gang op i en flyvemaskine.

 

Det var en flok spændte Fortuna spillere, som søndag d. 2. april mødtes foran klubhuset lidt efter midnat. En bus skulle fragte os til Billund, hvor vi senere hen skulle flyve mod Frankfurt, hvorefter destinationen stod på USA og først Houston og til sidst endestationen Dallas. Samtlige flyvninger gik efter planen, dog var der en anelse panik i Houston, hvor vi blev spredt lidt fra alle vinde og da der kort inden afgang mod Dallas blev varslet om mulige tornadoer, så spredte en mindre panik sig. Dog lykkedes det at få alle sikkert og glade til Dallas. I lufthavnen blev vi mødt af en flok fantastiske værtsfamilier, som med skilte, knus og kram tog imod pigerne og derefter kørte hjem i privaten.

Første dagen i Dallas stod på en kort restitutionstræning efter en lang og trættende rejsedag dagen forinden. Solen stod højt på himlen og temperaturen sneg sig hurtigt op over de tredive grader. Efter en god times fodbold kørte en bus spillere og ledere mod Galleria Dallas, som er ét af mange store shoppingcentre i byen.

U18-gruppen klar til kamp og indsats i Dallas.

Næste dag startede som den forrige sluttede – med shopping. Pigerne blev enten fragtet med bus eller af deres værtsfamilier til Grapevine Mills, som var endnu ét af mange shoppingcentre med en masse outlet butikker, herunder Nike, Adidas, New Balance osv.  Nogle spillere prioriterede at tage på udflugt med deres værtsfamilier, som gerne ville vise dem rundt i området. Efterfølgende tog U18DM igen på træningsbanen og trænede en god times tid. Om aftenen skulle den officielle åbningsceremoni finde sted. I en stor ”teater-lignende-bygning” samledes alle holdene, hvor der udover et stort show også blev tid til at præsentere alle de udenlandske hold på scenen, henunder Fortuna Hjørring.

 

Onsdag var dagen, hvor de første kampe skulle afvikles, en dag som mange havde set frem til både med glæde og lidt spænding, da niveauet på modstanderne var svært at forudsige på forhånd.

 

U18DM mødte i første kamp Avanti Soccer Academy fra USA, som blev besejret med hele 7-0 og holdet kunne ikke have ønsket sig en bedre start på turneringen. U16 pigerne måtte i første kamp nøjes med 1-1 mod et godt Dallas Texans hjemmehold.

 

Torsdagen bød igen på kampe, hvor U16 pigerne skulle stå overfor Sting Black fra USA, hvor de grønklædte spillere trak sig sejrrigt fra med en sejr på 3-0. U18DM måtte nøjes med et uafgjort resultat på 0-0 mod hjemmebaneholdet fra Dallas Texans. Efter kampen mødtes alle U18 pigerne sammen med deres værtsfamilier på en mexicansk restaurant i byen. Det var en god aften, hvor alle pigerne fik mødt hinandens familier samt de medrejsende Fortuna-trænere fik lov til at hilse på værtsfamilierne.

 

Fredagen bød på de afsluttende kampe i gruppespillet. Begge hold var godt med i tabellen og kunne på egen hånd bestemme, om det skulle blive til en plads i playoff-spillet eller man måtte sige farvel og tak til medaljer. Fortuna Hjørrings U16-hold skulle møde Renegades, som de formåede at besejre 2-1 og U18DM vandt ligeledes 2-1 og begge hold kunne dermed kvalificere sig videre i turneringen til de første kvartfinaler. Det var i dag U16s tur til at mødes med alle værtsfamilierne – her havde én af familierne åbnet deres hjem for de resterende. Maden bestod af et besøg af to foodtrucks, som serverede mad til de sultne spillere og trænere fra Fortuna Hjørring.

U16 fik også en kæmpe oplevelse, da det gik løs i Dallas.

Lørdag stod på kvartfinaler. Desværre måtte vi indse, at begge hold skulle spille på præcis samme tidspunkt på de to baner længst fra hinanden – begge lejre måtte derfor følge med i hinandens kampe via livescore i facebookgruppen. U16 pigerne måtte for første gang indse et nederlag på 1-2, som desværre også var ensbetydende med et farvel til turneringen. Signe Duun stod for Fortunas enlige mål i denne kamp efter flot forarbejde af Alberte Mott. U18 trak sig endnu engang sejrsrigt ud af deres kamp, som endnu engang hev en 2-1 sejr hjem efter to flotte mål af Signe Søndergaard, hvor specielt mål nummer to var efter flot opportunistisk arbejde.

 

Lørdagen var ikke ovre for U18s vedkommende, som igen 17.30 skulle spille semifinalen, hvor modstanderen var et godt spillende Sting Soccer Club fra USA. Fortuna Hjørring kom efter kort tid bagud 0-1, hvorefter en træls episode fandt sted, som skulle vise sig at være svær at ryste af sig og Fortuna tabte desværre kampen 0-4. Fortuna Hjørrings to hold var derfor ude af turneringen før det for alvor var for sjov og medaljerne skulle uddeles.

 

Undervejs på turen var Fortuna Hjørring spillerne ude og opleve en masse sjove og spændende ting, som deres værtsfamilier havde arrangeret. Nogle spillere var blandt andet ude og besøge en rigtig cowboy-ranch, andre var inde i Dallas og se basketball hos Dallas Mavericks. Der blev også plads til både baseballkampe, Top-Golf og besøg på store barbecue restauranter. Ellers blev tiden brugt fornuftigt hos de forskellige værtsfamilier, hvor mange havde pools i baghaven, så der blev slikket sol og badet.

Fortuna-pigerne havde en kæmpe mellemfolkelig oplevelse, når de samledes

med spillere fra andre nationer til ”holdbilledet”.

Flere nyheder