Jublen holdt til pausen

07. nov 2022

Med et mål i 1. halvlegs sidste minut gik Fortuna til pausen med jubel på Right To Dream Park i Farum. Mathilde Carsten havde bragt Fortuna til en to måls-føring. Alt så lyst ud. En lidt bedre indsats i 2. halvleg og der kunne hentes tre points hjem fra kampen mod FC Nordsjælland.

Men så skulle det ikke blive. Efter der sidste 45 minutter var der scoret endnu to gang, og det var til hjemmeholdet. Der blev tale om points-deling, og som kampen udviklede sig kan Fortuna være ganske tilfreds med resultatet 2-2.

Med seneste resultat på Right To Dream Park – et nederlag på 4-0 – i erindringen kan man da også glæde sig over resultatforbedringen og det ene turneringspoints.

Kampen i Farum var cheftræner Bo Zincks fjerne med holdet. De tre tidligere gav fuldt udbytte, så nu har Fortuna efter trænerskiftet hentet 10 points i fire kampe.

Det virkede som om Fortuna startede en anelse mere tøvende mod Nordsjælland. Hidtil har der været fuldt tryk på lige fra start.

Men, der var også en yderst velspillende modstander, der ville lege med. Første halvleg bød på vekslende oplevelse, og Fortuna slog væsentligt til to gange. I det 14. minut scorede Ashley Riefner til 0-1 og i det 45. minut bragte Mathilde Carstens stillingen på 0-2.

Straks i 2. halvleg tog Nordsjælland fat, og det virkede som om Fortuna havde vanskeligt ved at komme fra pause.

Nordsjællands landsholdsspiller Kathrine Kühl var en evig trussel mod Fortuna-defensiven og 7 minutter inde i halvlegen reducerede hun til 1-2.

Fortuna-spillet blev anelse krampagtigt, og det var helt forventeligt, at det var Nordsjællands Johanna Sørensen, der i det 62. minut udlignede.

I kampens sidste halve time var det Nordsjælland, der kom til flest chancer, og Fortuna kan være tilfreds med det uafgjorte resultat.

Det var Freja Thisgaard, der vogtede Fortuna-målet, efter at hun nu er vendt tilbage efter en næsten to år lang skadespause.

Hun kom på udfordrende opgaver og demonstrerede sine kvaliteter i luftspillet og indgriben i feltet.

Fortuna er nu godt hjulpet med to kvalitets målmænd Adelaide Gay og Freja Thisgaard.

Nu er der landskampspause, og så skal Fortuna igen i kamp lørdag den 19. november kl.13:30 hjemme på Nord Energi Arena. Modstanderen er de seneste to års danske mestre og nuværende førerhold HB Køge.

Da de to hold senest mødtes i Køge blev det til en kneben 1-0-sejr til sjællænderne. HB Køge har været urørlige igennem de to seneste sæsoner, men den 22. oktober lykkedes det Brøndby at deldele dem et nederlag på 1-0. Det giver Fortuna troen på, at der er muligheder, og de næste 14 dage benyttes til at forberede udnyttelsen af disse muligheder.