2-0 og ingen skader

03. okt 2015

Fortuna Hjørring fik, hvad holdet kom efter i Vejle – Klar til Hviderusland

Der skulle hentes tre points og spillerne skulle komme fra banen uden skader. Begge ting lykkede i Vejle lørdag, så nu er Fortuna Hjørring klar til sin første store opgave i Womens Champions League, en kamp der spilles i Minsk, Hviderusland, på onsdag.

Der var ikke på noget tidspunkt tvivl om, hvor de tre points skulle placeres, da Vejle og Fortuna Hjørring mødtes. 2-0-sejren til hjørringenserne var meget sikker, men Vejle havde også stor ære af kampen.

Vejlenserne ydede en enorm arbejdsindsats, mens man havde den klare opfattelse, at Fortuna ikke gav sig helt ud. En del tydene på, at man ville koncentrere sig om, at holde alle skadesfri inden de næste meget afgørende kampe mod hårdere modstandere. Det skulle naturligvis ske, samtidig med, at de tre points kom i hus. Den samlede taktik lykkedes. Der var endda plads til at skåne sidste rundes tremåls scorer Nadia Nadim, der stadig har lettere berørt af en lyskenskade.

Fortuna Hjørring kom foran efter 24 minutters spil, da Nora Heroum afslutter et flot gennemspillet angreb med at score. Fortunas andet mål falder omkring den halve time i anden halvleg, og det er Nevena Damjanovic, der ekspederer bolden i mål.

Kampen gav debut til Aubrey Bledsoe.

- Jeg er fuldt ud tilfreds med kampen og dens resultat, og jeg har stor respekt for den indsats, der blev ydet fra Vejles side, siger cheftræner Brian Sørensen.

- Vi mødte et godt hold, som gav os en modsand, som betød, at vi kunne får lov til at yde, uden at vi blev udsat for et alt for voldsom spil.

Nu glæder vi os til at komme afsted til Minsk. Det bliver en spændende opgave mod et hold, der bestemt ikke må undervurderes.

Fortuna Hjørring rejser til Hviderusland onsdag, og så spilles kampen i Minsk torsdag eftermiddag.

Der er returkamp på Bredbånd Nord Arena i Hjørring onsdag den 14. oktober.

 

Kampfakta:

24 min: Nora Heroum 0-1

70 min: Nevera Damjanovic

 

Fortuna:

Aubrey Bledsoe, Tamires De Britto, Nevena Damjanovis, Janelle Cordia, Line S. Jensen (C), Caroline Rask, Sarah Dyrhauge (Nina Frausing), Nora Heroum, Florentina Olar, Chi Chi Igbo (Frederikke Thøgersen) og Luna Gewiitz.

Flere nyheder