Ida Sort - en af Fortunas egne på kontrakt

10. feb 2023

-  Da jeg fik at vide, at Fortuna ville skrive kontrakt med mig, blev jeg stolt over, at jeg gør et positivt indtryk på Bo og Mathias (GKL-trænerne), og at de ser potentiale i mig. Kontrakten indikerer, at man ved seriøst og hårdt arbejde kan nå rigtig langt, siger en ovenud lykkelig 17-årig midtbanespiller Ida Sort, der føler sig topmotiveret, efter at hun netop har skrevet kontrakt med Fortuna Hjørring.

Kontrakten gælder her fra vinteren 2023 og den løber over 2 år. Ida er en af klubbens egne unge talenter, en ægte Fortuna Hjørring-pige. Hun har været igennem hele ungdomsafdelingen lige fra hun var 5 år gammel og spillede U5.  I dag er hun af de bærende spillere på klubbens U18 DM-hold.

  • Jeg håber, at jeg ved træning med Kvindeligaen fortsætter min udvikling, og i fremtiden får flere kampe på holdet. Indtil da håber jeg, at jeg kan bidrage til at løfte niveauet hos de andre spillere på U18 DM. Derudover håber jeg på, at jeg som lokal spiller bliver en rollemodel for de yngre spillere i klubben!
  • Ida gør sig især bemærket med sine tekniske færdigheder, sin store fodboldforståelse og evnen som leder til at fordele spillet med bolden. I klubben er vi derfor utrolig glad for at skrive kontrakt med så dygtig en spiller, og samtidig stolt over, at det er en af klubbens egne talenter, siger assistenttræner Mathias Bengtsson.
  • Vi er glade for endnu engang at skrive kontrakt med en Hjørring-pige, hvis fodbold-DNA er skabt og udviklet igennem Fortuna Hjørrings ungdomsafdeling, siger Mathias Bengtsson videre.

Det er først og fremmest Idas egen positive tilgang til fodboldspillet og hendes ærgerrighed igennem mange års hård træning og flid i Fortuna Hjørring, der gør hende til noget særligt. Samtidig er det et stort klap på skulderen til samtlige ungdomstrænere, frivillige og andre omkring Fortuna Hjørring.

Ida har til daglig sit tilhørsforhold på U18 DM, hvor hun træner og spiller kampe. Derudover har hun siden efteråret trænet med Gjensidige Kvindeliga-holdet én gang om ugen. Her har hun vist gode takter og gennemgået en flot udvikling.

- Idas udvikling er gået i en meget stejl kurve, siger Mathias Bengtsson videre.

Hendes ekstraordinære udvikling betød i efteråret, at hun begyndte at træne med Kvindeligaen én gang om ugen. Udviklingen har siden da været stigende.

Det har udmøntet sig i flere og flere træninger på ugentlig basis med Kvindeligaen.

I trænerteamet er vi glade for den udvikling og indsats som Ida indtil videre har vist på Kvindeligaen. Jeg ser frem til at bygge yderligere på det unge talent.

 

Ida Sort havde debut på førsteholdet i september 2021 i en pokalkamp mod Stige Boldklub. Her blev hun skiftet ind i pausen og spillede hele 2. halvleg. Indtil videre er det kun blevet til den ene optræden, men den unge spiller håber på mange flere!

Laura Jensen

Flere nyheder