Halveret slutrunde i gang

27. maj 2020

Maal DM32467Red

Fortuna-spillerne tørster efter at komme i kamp

Lørdag den 6. juni spiller Fortuna sin første kamp i et halveret slutspil. Hvem modstanderen bliver og hvor holdet skal stille op er ikke fastlagt. DBU’s turneringsadministration er gået i gang med planen og vil melde ud hurtigst muligt, og det kan altså ikke gå hurtigt nok. Spillere, trænere og ledere tørster efter at komme på banen og præstere.
- Jeg er bare glad for, at vi kommer i gang med at spille. Det er simpelthen dejligt, siger Fortunas anfører Karoline Rask.RASK 37J7701 RED
- Jeg ved godt, at der er snakket meget om det her slutspil, og hvor mange kampe, der skal spilles. Sådan kan jeg og mine holdkammerater slet ikke tænke i øjeblikket. Vi vil bare på banen og spille kamp.
For cheftræneren i Fortuna, Niclas Hougaard, er det også en forløsning, at der nu er sat dato på en turneringsstart og afslutning.
- Vi glæder os. Første skridt blev taget i lørdags, da vi kom på banen og trænede sammen, og nu kommer så beskeden om slutspilsstart, som vi jo har ventet på, siger Niclas Hougaard.
Spillerne er parate

20200523 noget at taenke paa Niklas DM35723REDx- Spillerne træner med en masse energi og ild i blikket. Vi ser virkelig frem til at komme i kamptrøjen igen, og repræsentere klubben i de kampe, der kommer.

Vi skal gøre alt hvad vi kan, for at være klar til de kommende udfordringer.
Det bliver en hård juni, men også en måned vi ikke kommer til at glemme, her efter at vi har gået i måneder uden en klarhed om hvad der skulle ske.
Sådan en periode har givet stof til eftertanke, og det har givet os alle et stort boost at være tilbage sammen, med en enorm målrettethed mod, at vi netop skal være klar hvis og når kampene kom!
Når slutspillet går i gang skal der i modsætning til de oprindeligt 10 planlagte runder kun spilles fem kampe, og det kommer til at ske under Corona-regulerede forhold.
Birgit Christensen- Selvfølgelig havde vi håbet på, at slutrunden skulle afvikles som en dobbelt-runde med i alt 10 kampe. Vi har hele tiden ønsket, at afgørelsen på turneringen skulle ske på banen, og det er DBU altså kommet frem til, efter at der har været en del spekulationer og forslag. Man kan sige, at det her med de fem kampe, er den mindst dårlige løsning, siger Fortunas formand Birgit Christensen
- Placeringen i ligaen afgøres under forhold, der ligger langt fra de proportioner vi startede turneringen på i efteråret.
Men, nu er vi glade for at holdet kan komme i gang, og så må vi kæmpe os igennem.
Der er ingen tvivl om, at Corona-kravene betyder, at der bliver betydeligt med ekstra omkostninger, men vi er fra kvindedivisionsforeningen og DBU blevet forvisset om, at der er økonomisk dækning.
Fortuna starter i top

Når det 5-runders slutspil går i gang trækker de deltagende hold grundspillets optjente points med sig. Det vil sige at Fortuna starter med 10 points, Brøndby med 8, Nordsjælland med 6, FC Thy-Thisted med 4, VSK Århus med 2 og Kolding Q med 0.
Med hensyn til antal slutspilskampe har DBU fulgt indstillingen fra Kvindeligaudvalget. Det udvalg havde tillige indstillet, at pointene blev halveret. Men på det område satte DBU hælene i.
- Det er vi meget tilfredse med. Det ville have været totalt uretfærdigt, hvis pointene blev halveret, siger Fortunas formand, Birgit Christensen.
- Vi havde tjent dem i et regulært gennemført grundspil, og så kan man ikke bare reducere, så de efterfølgende hold kommer tættere på. Der skal ikke være tvivl om, at vi, fra en tilkæmpet førsteplads, går efter at få mesterskabet tilbage til Hjørring.
Fortunas elitehold har i øvrigt en pokalturnering, der skal rundes af. Her er holdet fremme ved semifinalen.
Mens ligaholdet får supertravl i foråret ser det anderledes ud for de to øvrige hold, der spiller i landsdækkende rækker. Turneringerne for såvel 1. divisionsholdet som U18 DM er aflyst!

Flere nyheder