Fortunas unge træder til

09. feb 2024

Josefine Valvik                 Signe Søndergaard               Karoline Olesen

To nuværende og én tidligere Fortuna-spiller er udtaget til kvindernes U19-landshold, der - sammen med Sverige og Holland  - deltager i en 3-holdsturnering i spanske Alicante.

De to, der fortsat er i liga-truppen i Fortuna er de 17-årige Josefine Valvik og  Signe Søndergaard. Den tredje, som vi fortsat tillader os at kalde Fortuna-pige, er 19-årige Karoline Olesen, sidste sommer forlod Fortuna og nu spiller for engelske Everton FC.

U19-lansdholdet med landstræner Anja Heiner-Møller og stab er i Alicante fra tirsdag den 20. til onsdag den 28. februar. Her bruges tiden til masser af træning, og til at spille holdet sammen. Spiller er udtaget fra 13 forskellige klubber, som opgaven med at få spillet et hold sammen er krævende.

Den første kamp, hvor Sverige er modstanderen spilles lørdag den 24. februar kl. 14:00, og der sluttes af mod Holland tirsdag den 27. februar kl. 12:00.

De tre spillere med Fortuna-baggrund har rimelig god erfaring med landsholdsfodbold.

Josefine Valvik har 26 gange været udtaget til ungdomslandsholdene. Her har Signe Søndergaard 12 udtagelser, mens Karoline Olesen 32 gange har repræsenteret Danmark på ungdomsholdene, ligesom hun en enkelt gang har været udtaget til A-landsholdet, dog uden at få spilletid.

Fortuna er således ganske leveringsdygtig til toppen i dansk kvindefodbold, og det intensive ungdomsarbejde, der er etableret i klubben skulle gerne give endnu flere topspillere til såvel eget elitehold som til DBU’s landshold.

 

No ACF gallery field data found
Flere nyheder