Fortunas unge suppleres med rutinerede spillere

07. jun 2021

FORSIDE REDKUR SCORET 37J9789 kopier 2
Fortunas trup i Gjensidige Kvindeliga er en af landets yngste om ikke DEN yngste. Alligevel har spillerne klaret turneringen fornemt. En placering som nummer tre kan gå an, men Fortuna vil mere. En metode til at komme frem i allerforreste geled er at mixe rutine ind i ungdomsgruppen.
Og det sker med starten af næste sæson.
To spillere, der på CV’et afslører enorm rutine - Florentine Olar, 35 år og Camille Kur, 32 år - er fra 1. juli tilknyttet Fortuna-truppen.
Og de glæder sig begge til - som de siger - at komme "hjem".
Selv om, at de har været bosat og spillet i hovedstadsområdet i de seneste tre år er det i Fortuna og Hjørring, de føler sig hjemme.
KUR SCORET 37J9789Camilla Kur har fra 2012 til 2017 spillet 102 kampe i Fortuna, og hun har i de seneste år været fast på ligaholdet i FC Nordsjælland.
Florentina Olar spillede inden hun i 2019 flyttede til Nordsjælland 171 kampe for Fortuna. Det er i årenes løb blevet til 135 kampe på det Rumænske landshold, hvor hun i dag er anfører.REDOLAR 37J9740 kopier
De to meget rutinerede spillere skal tilføje Fortunas elitehold den erfaring, som godt kan savnes, når der spilles med et super ungt hold. Talentet er i højeste grad til stede i Fortuna-truppen, og når der nu tilføjes så stor erfaring kan det ventes, at den kommende sæson i Gjensidige Kvindeliga bliver endnu mere positiv for Fortuna.
Samtidig med at Fortuna modtager de to erfarne spillere støder der også en rutineret træner til truppen. Fortunas tidligere cheftræner Brian Sørensen vender tilbage til Hjørring efter at han i de seneste tre år har arbejdet med FC Nordsjælland. Hans indsats i den sjællandske klub følte Fortuna resultatet af, da de to hold mødtes lørdag på Nord Energi Arena.
Et svækket Fortuna-hold blev besejret 0-5.
Brian Sørensen har i øvrigt en kapacitet i individuel træning med sig.
Det er australske Stephen Neligan, der er en af de aller bedste, når der arbejdes med individuel træning.
Han har drevet First Phase Factory i Sydney fra 2017-2020 indtil corona-pandemien ramte her.
TREPAKKEN1REDSiden august 2020 har han været tilknytte FC Nordsjælland som Head of Individuel Development for kvindeafdelingen.
Stephen har trænet mange af de australske og amerikanske landsholdsspillere på både herre- og damesiden. Han har været leder af Hills Sports High School i Western Sydney siden starten 2014.

Det er yderst interessante ting, der sker med Fortunas ligatrup i en tid, hvor man har behov for en tilpasning til ligaens topniveau. Der bliver tale om et formålstjenligt mix mellem rutine og ungdommeligt fandenivoldskhed. Den cocktail shakes i sommerens løb og er klar til at blive skænket, når Gjensidige Kvindeliga åbner til en ny sæson 2021-22.

REDPakken2

 

No ACF gallery field data found
Flere nyheder