Fortuna trak albansk modstander

16. aug 2019

red IMG 4354
Ukendte albanere en udfordring i europæisk opgør
Spændingen var intens, da der fredag eftermiddag blev trukket lod til runde 32 i UEFA Womens Champions Leagua i UEFAs hovedkvarter I Nyon i Svejts. I Danmark var spændingen stor især i Hjørring og i Brøndby.
Det var hos Fortuna spændingen først blev udløst. Da det det femte sæt hold blev udtrukket var Fortuna imellem, og holdet fra Hjørring skal møde de albaske mestre Vllaznia, der er nye i champions Leagua-sammenhæng.
Mens Fortuna, der er veteran i europæisk sammenhæng kom ind i den kommen champions league fra en andenplads i den danske liga, har Vllaznia været igennem en kvalifikationsrunde. Her vandt albanerne to af de tre kampe og spillet en uafgjort. 7 points bragte holdet frem til runde 32.
Direktør i Fortunas støtteforening, Dana Cup, Jette Andersen deltog i lodtrækningen, hun havde svært ved at skjule lettelsen, da Fortunas modstander dukkede op af bowlen.
-Jeg har ikke det store kendskab til albansk kvindefodbold, men er dog orienteret om, at niveauet i hvert fald ikke skulle ligger over den danske kvalitet. Så det er ikke den værste modstande, vi har trukket, Siger Jette Andersen.
- Vi skal dog ikke betragte sejr som givende. Albanerne kommer ganske givet med mod på at markere sig i det europæiske selskab, så de bliver garanteret en udfordring!
red IMG 4365

Jeg tror dog på, at det nok skal lykkes Carrie Kveton at sætte vores unge hold til at yde noget stort i så vigtige kampe, slutter Jette Andersen.
Mens Fortuna således trak et hold syd på, skal Brøndby højt mod nord. Københavnerne møder det svenske mesterhold Piteå, der hører hjemme nord for polarcirklen. Svenskerne har i de seneste år støt bevæget sig mod toppen i svensk fodbold, og det er nu også blev til en plads i den varme europæiske turnering.
Første opgør i runden ligger på udebane for de to danske hold og spilles 11. eller 12. september.
Returkampen bliver 25. eller 26. september.

Den samlede lodtrækning:

Barcelona vs Juventus (ITA)
Slavia Praha (CZE) vs Hibernian* (SCO)
Atlético Madrid (ESP) vs ŽFK Spartak* (SRB)
Paris Saint-Germain (FRA) vs Braga* (POR)
Fortuna Hjørring (DEN) vs Vllaznia* (ALB)
Glasgow City (SCO) vs Chertanovo (RUS)
Lyon (FRA, holders) vs Ryazan-VDV (RUS)
Bayern München (GER) vs Arsenal (ENG)
FC Twente* (NED) vs Göteborg (SWE)
BIIK-Kazygurt* (KAZ) vs St. Pölten (AUT)
Wolfsburg (GER) vs Anderlecht* (BEL)
Sparta Praha (CZE) vs Breidablik* (ISL)
Brøndby (DEN) vs Piteå (SWE)
Manchester City (ENG) vs Lugano (SUI)
FC Zürich (SUI) vs FC Minsk* (BLR)

IMG 4351

 

No ACF gallery field data found
Flere nyheder