Fortuna tog kampen op, men Køge trak det længste strå

16. jun 2024

Køge pressede i 1. halvleg og scorede som følge af en misforståelse i Fortunas forsvar.

 

To hold, der er i stand til at spille nydeligt fodbold tørnede sammen på Capelli Sport stadion i Køge lørdag eftermiddag. Jævnbyrdigheden var udtalt. Men HB Køge trak det længste strå.

Derfor bl.a. kunne de seneste års danske mestre stå med bronzemedaljerne, men Fortuna måtte erkende, at klubben for første gang i 31 år måtte trække sig uden medaljer.

Én fjerdeplads i Gjensidige Kvindeliga er realiteten efter en sæson, med såvel positive resultater som mindre og lettere negative oplevelser. Det skal der rådes bod på i den kommende sæson.

Lørdagens kamp var kun 25 minutter gammel, da HB Køge bragte sig foran på et mål af Olivia Garcia. Misforståelser i Fortunas forsvar førte til chancen, som Køge-spilleren udnyttede.

Herefter blev resten af kampen yderst jævnbyrdig med skiftende pres.

Især i 2. halvleg oplevede man et gedigent pres mod Køge-målet og skud på overliggeren.

Men udligning eller yderligere scoring udeblev.

Ud fra et Fortuna-synspunkt var resultatet ikke tilfredsstillende, men der er resigneret.

Turneringen 2023-24 er slut, nu skal der tages fat på en ny.

Og her var det opmuntrende, at opleve de helt unge spilleres indsats.

18-årige Ida Sort, der spillede hele kampen, viser et enormt talent, som ganske givet står overfor en stor udvikling. Ida er fra Hjørring og kommer til at være et bevis på den fodboldkunnen, der kan samles op i  Fortuna

17-årige Signe Søndergård, der blev skiftet ind i 2. halvleg nåede også at demonstrere sin fodbold- og kampforståelse.  Signe kom til Dana Cup Academy som 16-årig, efter at hun havde spillet i FC Thy Thisted.

Desuden har 18-årige Josefine Valvik, der var skadet til Køge-kampen, markeret sig i liga-sammenhæng. Josefine har skabt sin fodboldkarriere ud fra Fortuna. Hun er spottet, som en uhyre hurtig og optimistisk angriber.

Sammen med rutinerede kræfter kan der skabes et hold, som kommer til at markere sig i den danske kvindeliga.

I øjeblikket arbejdes der intenst på at sammensætte truppen til turneringen 2024-25. En af de nærmeste dag meldes der ud med nye transfers, og den endelige fremtidstrup er ved være klar.

Og så kan man håbe på, at Fortuna i den kommende sæson skånes for en del af de mange skader, der i sæsonen 2023-24 har været ret så frustrerende.

Her trup og stab, der var med til sæsonens sidste opgør på Capelli Sport Stadion i Køge.

 

 

Flere nyheder