Fortuna sparker til støvlelandet

01. sep 2017
Nyon
Fortunas formand Jette Andersen i godt selskab i Nyon. Hun er her ammen med de italienske ledere Sandro Mencucci og Luca Pacini.
 
Så blev det endnu engang til et møde med italiensk fodbold i UEFA Womens Champions League. Det senste par år har det været Brescia, der stod ansigt til ansigt med Fortuna. En gang vandt italienerne og en gang fortsatte Fortuna i turneringen.
Denne gang sparker Fortuna til Fiorentina fra støvlelandet!
Det er et nyt bekendtskab, men der er tradition for, at italienske hold står godt til Fortuna, så mon ikke Fiorentina bliver en spændende opgave, der kan løses, så det bliver til mere end en omgang i UWCL 2017-18.
- Vi plejer at være godt sat op til at møde italienske hold. Det er på et tidspunkt, hvor vi træningsmæssigt er på toppen, mens de ikke rigtigt er kommet i gang med deres turnering. Så jeg har det godt med den lodtrækning, siger cheftræner Brian Sørensen.
Fortunas formand, Jette Andersen ser også en spændende opgave forude.
- Fiorentina er jo den storklub, hvor Martin Jørgensen slog sine folder. Hans navn er stadig stort i klubben og byen, så vi har en opgave i at gøre ham ære, og holde hans gode navn i hævd, siger Jette Andersen.
- Vi fik et meget positivt indtryk af klubbens ledelse, da vi snakkede med dem ved lodtrækningen hos UEFA i Nyon. Vi har aftalt, at vores første møde bliver den 4. oktober kl. 20:30, og det bliver på det store stadion i Firenze.
Returkampen på Nord Energi Arena spilles den 11. oktober. Hvornår, der bliver kampstart er endnu ikke helt fastlagt, da vi undersøger muligheden for, at den spændende kamp kan tv-transmitteres. Så skal den jo ikke gerne falde sammen med Brøndbys kamp.
Brøndby er den anden danske deltager i UWCL, og den københavnska klub trak en knap så eksotisk, men mindst lige så farlig modstander, nemlig de norske mestre fra LSK Kvinner
 
Stjarnan (ISL)  - Rossiyanka (RUS)
Fiorentina (ITA) - Fortuna Hjørring (DEN)
Apollon (CYP)  - Linköping (SWE)
Montpellier (FRA) - Zvezda-2005 (RUS)
BIIK-Kazygurt (KAZ)  - Glasgow City (SCO)
Gintra Universitetas (LTU)  - FC Zürich (SUI)
Atlético Madrid (ESP) - Wolfsburg (GER)
LSK Kvinner (NOR) - Brøndby (DEN)
Ajax (NED)  - Brescia (ITA)
St. Pölten (AUT) - Manchester City (ENG)
Chelsea (ENG) - Bayern München (GER)
Minsk (BLR)  - Slavia Praha (CZE)
Medyk Konin (POL)  - Lyon (FRA, holders)
PAOK (GRE)  - Sparta Praha (CZE)
Olimpia Cluj (ROU) - FC Rosengård (SWE)
Avaldsnes (NOR) - Barcelona (ESP)
Flere nyheder