Fortuna sluttede på ligaens førsteplads

16. nov 2019

Snerle RED 37J2794
Det unge hold voksede med opgaven i Brøndby
Efter en første halvleg, hvor Fortuna var suveræne i spil og chancer og en glimrende start på 2. halvleg, kom Fortunas unge hold på alvorlige opgaver i kampens slutning på Brøndbys Stadions bane 2. Fortuna og Brøndby mødtes lørdag i Gjensidige Kvindeligas altafgørende sidste kamp. Og sjældent har man oplevet så modent spil fra et Fortuna-hold. De unge spillere voksede med opgaven, kæmpede, stod længe til sejr men måtte tage til takke med et uafgjort resultat., hviolket  ikkemindst skyldtes den yderst mærkværdige kendelse dommer Frida Mia Klarlund Nielsen afleverede i kampens 70. minut.

12 Agnethe NielsenHer fulgte Fortunas Agnethe Nielsen op på en bold mod Brøndbys mål og hoppede uden om Brøndby-målmanden Katrine Abel. Der var ikke skyggen af berøring, men ikke desto mindre tildelte dommeren Agnethe Nielsen et gult kort. Da Fortuna-spilleren 7 minutter tidligere havde fået sit første gule kort, blev det marchordre, så Fortuna måtte spille kampens sidste 25 minutter med 10 på banen. Det ændrede væsentligt på Fortunas dominans.

Fortuna måtte endnu engang erkende, at holdet ikke ligefrem forfølges af held, når Frida Mia Klarlund Nielsen har erobret fløjten i Brøndby.

2-2 stod der på måltavlen, da dommer Frida Mia Klarlund Nielsen fløjtede af. På det tidspunkt var der lagt mere en fem minutter til spilletiden, og det var i de sidste minutter, Brøndby lagde op til at indhente Fortunas 0-2-føring.
Lige fra kampens start satte Fortuna sig på spillet, og sjældent har man oplevet et Brøndby-hold, der var så udpræget på hælene. Fortunas disciplinerede, konstruktive opbygningsspil rullede over banen. Efter god 20 minutter og fem-seks hjørnespark ville Fortuna til at omsætte spillet i chancer og mål.
Et par gode skud gav respekt i Brøndby-forsvaret, og de Emma Snerle i kampens 28. minut scorede, var tonen for alvor slået an. Sofie Lundgaard og Caroline Møller havde begge skud på mål som blev afværget, men da så Emma Snerle som den tredje kom til, var føringen på plads.
Fortuna fortsatte halvlegen ud med noget af det mest gennemførte spil, der er oplevet i længere tid, men yderligere scoringer blev det ikke til.
RED 16 Freja Thisgaard IMG 8747 redkunne man glæde sig over fornemme redninger fra keeperen, unge Freja Thisgaard.
Anden halvleg blev en opvisning i noget af det bedst tænkelige kvindefodbold - fra begge sider.
43 minutter inde i halvlegen kom så det mål, man troede skulle være forløsningen.

RED 14 Rebecca Frost FrederiksebnRebekka Frederiksen, der i det 76. minut erstattede Sofie Lundgård, brugte 12 minutter til at spille sig varm, og så blev det til scoring og stillingen var 0-2.
Med to minutter tilbage af ordinær spilletid skulle der ikke være tvivl om sejren til Fortuna. Men Brøndby ville noget andet. Der blev sat turbo på og i det 89. minut reducerede Louise Winther til 1-2.
Det gav nerver hos Fortuna, og det blev ikke mindre, da Josefine Hasbo fire minutter inde i dommerens overtid udlignede.
Nu var det ryggen mod muren, men Fortuna holdt stand. Kampen sluttede 2-2. Det uafgjorte resultat og pointdelingen var tilstrækkelig til, at Fortuna rundede grundspillet af på Gjensidige Kvindeligas førsteplads - 1 points foran Brøndby.
Slutstillingen i grundspillet betyder, at de medfølgende points til slutspille i foråret, er fordelt således:
Fortuna 10, Brøndby 8, Farum BK 6, FC Thy Thisted BK 4, VSK Århus 2 og Kolding Q 0.
Fortuna har endnu en kamp, inden der kan holdes fortjent juleferie. Lørdag den 23. november kl. 12:00 kommer VSK Århus på besøg på Nord Eneregi Arena for at spille kvartfinale i Sydbank Kvindepokalen.

No ACF gallery field data found
Flere nyheder