Fortuna-sejr i topopgøret

12. sep 2021

Traengsel ved maalIMG 2048 kopier

Med 0-3 i Brøndby beviste Fortuna lørdag eftermiddag, at holdets placering i toppen af Gjensidige Kvindeliga er mere end fortjent. Så kunne man oven i købet glæde sig over, at sejren blev hentet i en kamp, hvor der blev vist nydeligt fodbold fra begge hold. Det var hold, der gik på banen for at spille fodbold og for at vinde.
Denne gang var det så Fortuna, der trak det længste strå.
Der er tradition for velspillede og spændende opgør, når dansk kvindefodbolds to førende hold gennem de seneste mange år tørner sammen. Hvad det velspillede angår, var lørdagens kamp ingen undtagelse, mens det var så som så med spændingen.
Det forhindrede Fortunas vellykkede taktik med tempo og styrke fra første dommerfløjt.
Efter kun ni minutters spil faldt kampens første scoring. Efter formidabelt forarbejde af Fortunas landsholdsspiller Olivia Holdt blev bolden serveret for holdets og ligaens topscorer landsholdskollegaen Emma Snerle, som velovervejet og sikkert sendte den i mål.
Føringen skabte fornuftigt ro i Fortunas spil, og resten af halvlegen, dominerede Fortuna, mens Brøndby kæmpede for at komme tilbage i kampen.
Stillingen ved pause var 0-1, og straks fra 2. halvlegs begyndelse tog Fortuna igen alvorligt fat, så der gik kun to minutter inden en ny scoring til 0-2.
Det var en solopræstation, af Mathilde Carstens, der driblede sig løs af Brøndby-forsvaret og sluttede med et velplaceret skud uden for Brøndby målmanden Naja Bahrenscheers rækkevidde.
Med tomålsføringen kom der endnu mere styring over Fortunas spil samtidig med at Brøndby forsøgte at komme længere frem på banen.
Det gav endnu en åbning, og så kom Olivia Holdt på scoringslisten med et pragtmål.Maalscorere kopier

                                     De tre målscorere:

 

 

Her blev det til en periode med et ret intenst pres mod Brøndby-målet, men ikke til yderligere scoringer.
Fortuna kunne så tage hjem med sejr og tre turneringspoints og en midlertidig placering på ligaens førsteplads, sm dg ventes at gå tilbage til HB Køge, der søndag spiller mod FC Nordsjælland.
Der var stor glæde i Fortuna trup og stab efter kampen i Brøndby, der var den sidste inden landskampspausen.
Her skal fem Fortuna-spillere på banen. Emma Snerle og Olivia Holdt stiller op på den danske landshold, der torsdag den 16. kl. 18 møder Malta i Viborg og tirsdag den 21. skal østpå og møde Aserbajdsjan.
Foruden de to til det danske landshold, skal Fortunas to rumænere - Florentina Olar og Maria Ficzay - spille for deres land og Angela Beard stiller op for sit land, Australien.
Tankerne i Fortuna er imidlertid nu samlet om næste ligakamp lørdag den 25. september kl. 13, hvor det er ligaens førerhold, HB Køge, der stiller op på Nord Energi Arena i Hjørring, hvor det lægges op til en festkamp!

Sådan forløb kampen:
9 min. 0-1 Emma Snerle oplæg fra Olivia Holdt
31 min ind Mathilde Carstens ud Sofie Lundgaard
47 min 0-2 Mathilde Carstens
65 min 0-3 Olivia Holdt
Udskiftninger:
Fortuna
31. Ind Mathilde Carstens ud Sofie Lundgaard
59 Ind India-Paige Riley ud Janelle Cordia
74 ind Rebekka Frederiksen ud Olivia Holdt

Ind Brøndby
65 ind Louise Winther ud Frederikke Lindhardt og ind Rebekka Winther ud Malou Marcetto Rylov
90 ind Cathrine Gryholt Larsen ud Julie Tavlov Petersson

Advarsler 67 min Maria Ficzay, Fortuna
Kampens dommer Jakob Alexander Sundberg. Linjedommere Simon Blond og Nicki Nordlund Hansen.

 

Flere nyheder