Fortuna kørte Brøndby træt

07. maj 2018
1 2 sejren i husx
Med 1-2 i Brøndby tog Fortuna et stort skridt mod det danske mesterskab, men det taler vi ikke om!
Det var et energisk Fortuna-hold, der omsatte trænerbænkens taktik og energi til en totalindsats på banen i Brøndby søndag eftermiddag. Efter mere end 90 minutters nervepirrende indsats og opvisning kunne Hjørring-pigerne juble. Da dommeren fløjtede kampen af, viste måltavlen 1-2. Fortuna have sikret sig en af de sjældne sejre på Brøndby Stadions bane 2.
Med 3 points oven i er Fortuna nu 8 points foran nr. 2, Brøndby.
Trænerteamets kommentar var: Det ser bedre ud end før kampen. Men spurgt om, hvorvidt det danske mesterskab nu er hjemme lyder svaret:
Det taler vi ikke om!

Sejrsjubel
 
Fortuna lagde ud i et formidabelt tempo. Modstanderen fik ikke ro på noget tidspunkt samtidig med at der blev kreeret chancer på Brøndbys banehalvdel.
Der skulle dog gå 36 minutter inden anstrengelserne bar frugt.
Da var det Caroline Smidt, der med en fantastisk langskud sendte bolden mod undersiden af overliggeren, hvorfra den sprang ind bag målstregen til 0-1. Dommeren dømte dette mål trods enorme protester fra Brøndbys side.
Specielt Brøndby-træneren, Per Nielsen, havde vanskeligt ved at vise sportslig adfærd, og acceptere kendsgerningerne. Men dommer og linjevogter, der var perfekt placeret, holdt fast. Per Nielsens voldsomme, vedvarende protester medførte en dommer-reprimande.
Fortuna fik kun lov til at glæde sig i fire minutter. Den eneste gang Fortuna-forsvaret virkede forvirret, udnyttede Brøndby situationen, finske Ria Öling bragte balance i regnskabet, så holdene kunne gå til pause ved stillingen 1-1.
Fortuna fortsatte presset, efter at holdene havde taget fat på 2. halvleg, men Brøndby var også begyndt at bide fra sig specielt blev der ved et par omstillinger skabt vanskelige situationer.
Men så - 6 minutter inde i halvlegen - kom den forløsning, som skulle vise sig at bære kampen igennem.
Fortuna blev tilkendt et frispark få meter uden for straffesparksfeltet, en position der passer Nevena Damjanovic fremragende. Det gjorde den også søndag eftermiddag. Serberen ekspedere med sit venstreben bolden præcist i mål til 1-2 uden for Kathrine Abels rækkevidde.
Smidt og NevaNu fornemmede man, at trætheden meldte sig hos Brøndby-spillerne. Fortunas enorme tempo og kraftfulde spil virkede. Med den intensitet Fortuna lagde for dagen vil holdet være en stor opgave for ethvert hold i den danske 3F-liga, og i internationale opgør kommer Fortuna også til at markere sig.
20 minutter senere burde kampen være lukket. På en måde var det en kopi af Caroline Smidts mål til 0-1. Her var det Signe Bruun, der stod bag. Men denne gang var lykken ikke med Fortuna. Dommeren havde dømt mål, men linjevogteren, der i parentes stor svagt placeret, annullerede. Fra klubhusets balkon lige bag målet, var der ikke tvivl om, at der var scoret. Selv Brøndby-fans indrømmede, at bolden burde være dømt inde.

Sådan blev det ikke. I stedet blev det 50 intensive og spændende minutter, inden Fortuna-truppen kunne juble. 
Carrie og Peter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sejren i Brøndby kan godt betragtes som et bevis på, at Fortunas ny trænerteam - Carrie Kveton, cheftræner, og Peter Enevoldsen, assistentræner, er en fornem konstellation, som tegner til gode Fortuna-resultater såvel nationalt som internationalt.
 
 
No ACF gallery field data found
Flere nyheder