Fortuna kan hjælpe arvefjenden

28. apr 2023

Når det lørdag kl.15:30 går løs i Gjensidige Kvindeliga på Capelli Sport Stadion, kan gæsterne fra Hjørring – Fortuna – ved at besejre HB Køge række en hjælpende hånd til mange års ”arvefjende” Brøndby IF, der gradvist har bevæget sig i retningen mod ligaens top og HB Køge. Afstanden mellem de to er efter seneste weekends kamp, mellem de to, som Brøndby vandt 3-1 indsnævret til  kun 4 points mellem de to.

Og Fortuna er fuldt rustet til at yde den indirekte hjælp til de gule fra Brøndby. Motiveringen er også til stede, når der fløjtes op på Capelli Sport Stadion. Fortuna vil nemlig kæmpe for at bevare sin bronze-placering i ligaen. En sejr over HB Køge i semifinalen i Gjensidige Kvindepokalen betyder også, at Fortuna føler, at sejr i Køge er en realistisk mulighed.

At nå op til Brøndby og HB Køge, der er henholdsvis  13 og 17 points foran, en urealistisk tanke. Med 7 kampe tilbage er der en matematisk mulighed, men det er ikke noget Fortuna har i hovedet.

Til gengæld vil man bruge de sidste ligakampe, til at hæve formen yderligere med henblik på en top-indsats i årets pokalfinale, der spilles mod FC Nordjylland på Aalborg Portland Park onsdag den 21. juni kl. 18:30. Her betyder det enormt for Fortuna at generobre pokalen og cheftræner Bo Zinck vil uhyre gerne runde sæsonen af med et pokalmesterskab.

Men nu er det altså kampen i Køge, det drejer sig om.

-Vi præsterede godt i pokalkampene mod HB Køge både ude og hjemme. Derfor har jeg forventning til, at vi kan vise os fra den bedste side, når vi tropper op i Køge lørdag, siger Bo Zinck.

-Spillerne – ja, både spillere og stab – er oplagte, og yder det maksimale i HB Køge, som jo på det seneste har vist sig at være mulige, at komme i nærheden af. Vi gjorde det selv i pokalturneringen og Brøndby gjorde det i ligaen. Nu skal vi følge op i Køge, så turen hjem sent lørdag bliver en fornøjelse.

No ACF gallery field data found
Flere nyheder