Fortuna holdt hjem

22. apr 2023

Rikke Dybdahl jubler efter sin scoring til 2-0

Det blev en pligtsejr, men den blev mere snæver end nødvanligt, da Fortuna lørdag eftermiddag besejrede Kolding IF med 2-1 på Nordenergi Arena i Gjensidige Kvindeligas slutspil.

Med sejren og de 3 points bevarer Fortuna sin bronzeplads, mens nederlaget for Kolding IF betyder, at det i år kun er blevet til et enkelt points fra en 0-0-kamp mod FC Nordsjælland. Så, Kolding ligger nederst blandt de 6 hold i slutspillet.

Kampen på Nordenergi Arena begyndte lovende for Fortuna. Der var udsigt til noget virkelig godt, da amerikanske Renee Maria Cuion efter 12 minutters spil brugte al sin energi på at bringe Fortuna på 1-0.

Men så gik spillet i stå. Der blev vekslet en del frem og tilbage, men det mere direkte og målsøgende spil udeblev, og der skete ikke mere i 1. halvleg.

I 2. halvleg lagde Fortuna fra første fløjt pres på og efter kun to minutters spil kom holdets topscorer Rikke Dybdahl endnu engang på scoringslisten.

Efter en kort dvale og et par udskiftninger kom der liv i Fortuna, og det blev til nogle nærgående chancer, som burde være udnyttet bedre.

I stedet fik Kolding IF reduceret 2-1 i kampens 90. minut lige inden 3 minutters forlænget spilletid.

Ashley Reifner og Karoline Olesen i nærkontakt med Koldingspiller

Kolding er kendt for at spille ganske hårdt, og lørdagens kamp var ingen undtagelse. Der blev revet i trøjer, arme og hvor man ellers kunne få fat. Kampens dommer, Nanna Løf Mørch Andersen, formåede ikke at blande sig i og sætte en stopper for dette rivegilde. Først i det 81. minut faldt der et gult kort til Kolding, og 10 minutter senere kom gule kort nr. 2.

Asii Berthelsen havde også Kolding-spillerne på ryggen. Her er det måscoreren, Sofie Lybæk, i bagholdsangreb.

Det er ikke Fortunas livret med den spillefacon, hvor en tidligere rettidig indblanding fra dommerens side, kunne have løftet kampens niveau.

Nu skal Fortuna bruge de næste træningsdage til at forberede kampen mod ligaens førerhold HB Køge, der lørdag tabte 3-1 til Brøndby, som dermed reducerede afstanden mellem de to hold. Brøndby har kun 4 points op til Kolding.

Fortuna besejrede også HB Køge i Gjensidige pokalen, så tidligere så urørlige HB Køge er blevet til at snakke med.

Kampen i Køge spilles lørdag den 29. april kl. 15;30

Forløb Fortuna-Kolding:

  1. min. 1-0 Renee Marie Cuion
  2. min. 2-0 Rikke Dybdahl
  3. min. 2-1 Sofie Lybæk

Gule kort til Koldings Sara Amby og Sofie Emilie Riis.

Udskiftninger

Kolding 60. min. ind Sara Amby, Cecilie Christensen og Julie Tenfjord ud Ida Guldager, Julie Amby og Laura Høgh Faurskov. 77. minut ind Sofie Lybæk og Sille Bach Vesterholm ud Ea Rasmussen og Rebekka Frederiksen

Fortuna

  1. min. ind Mathilde Vistisen og Omega Joy Ogchuckwu ud Roma Mclaughlin og Mathilde Carstens, 72. min. ind Jenna Renee ud Rikke Dybdahl, 80. minut ind Asii Berthelsen ud Signe Baattrup.

 

Kampens dommer Nanna Løf Mørch Andersen

Linjedommere Steffen L. Christensen og Nils Heer. 4.dommer Rasmus Nielsen

Renee Marie Cuion jubler efter sin scoring til 1-0.

Signe Baattrup, som Fortuna hentede i Kolding, præsterede en enorm arbejdsindsats mod sine tidligere holdkammerater.

Sammenholdet er banket på plads hos Fortuna, så glæden markeres samlet, når der som her er scoret.

No ACF gallery field data found
Flere nyheder