Fortuna Hjørring inviterer til gratis eventyrlig fodboldstart for piger

29. mar 2023

Fodbold er for alle. Også for piger. Men der er brug for mere fodboldformidling i børnehøjde. Og det har der været de sidste to år, hvor tusindvis af piger har afprøvet, udviklet og spillet fodbold med hjælp fra UEFA Playmakers inspired by Disney. Fortuna Hjørring, DBU, UEFA og Disney samarbejder om et spændende gratis initiativ for piger mellem 5 og 8 år, konceptet der er det første europæiske UEFA græsrodsprogram for piger.

Målet med UEFA Playmakers inspired by Disney er, at pigerne skal have så god en fodboldoplevelse, at de har lyst til at fortsætte med at spille fodbold og blive en del af et holdmiljø i deres lokale klub.

UEFA Playmakers-programmet blev lanceret i Danmark i foråret 2021 og samler legens magi og Disney-historiefortælling med den nyeste forskning om fordelene ved legebaseret læring.

Alle kan være med

Playmakers anvender en historiefortællingstilgang med de meget elskede Disney-universer for at motivere flere piger til at se det sjove i regelmæssig fysisk aktivitet og fodbold. Kombinationen af legende fodboldøvelser og eventyrlige historiefortællinger giver pigerne sjove og unikke oplevelser, som forhåbentlig bliver startskuddet til et fodboldeventyr, hvor fodbolden vil bidrage med en masse magiske øjeblikke.

Inviterer til prøvetræning

I anledning af den sidste afvikling af Playmakers inviterer Fortuna Hjørring alle interesserede piger i alderen 5 til 8 år til gratis at afprøve en ny og innovativ træning. Et Playmakers forløb dækker over 8-10 træninger, med en ugentlig træning søndage kl. 10:00 – 11:00 afvikling ved Fortunas baner på Landlyst 8, 9800 Hjørring. Første træning er søndag den 16. april kl. 10:00.   

  

I de første sessioner har Playmakers fokus på at opbygge pigernes færdigheder i forhold til deres motorik, tilskynde til kreativ tænkning samt styrke kommunikationen med deres holdkammerater. I de senere sessioner introduceres pigerne til grundlæggende fodboldfærdigheder, men gennem hele programmet er det sjov, glæde og boldleg, der er i fokus.

Når de 8 - 10 træningssessioner er afsluttet, introduceres pigerne for deres kommende holdkammerater og fremtidige trænere. På den måde bliver pigerne modtaget og budt velkommen i fodboldklubben.

-Målet er, at pigerne skal have så god en fodboldoplevelse her i klubben, at de har lyst til at fortsætte med at spille fodbold og blive en del af vores holdmiljø og foreningslivet. Konceptet startede i 2021, og erfaringerne og responsen fra de sidste sæsoner har været meget positiv, både herhjemme og andre steder i Europa” fortæller Martin Elken og fortsætter:

 -Vi synes, det er fantastisk, at UEFA Playmakers inspired by Disney appellerer så legende og motiverer mange nye piger til at snøre kondiskoene/fodboldstøvlerne og begynde til fodbold. Det vil vi selvfølgelig gerne bakke op om, og vi håber at se mange nye ansigter til første afvikling den 16. april kl. 10:00.

Fakta:

·       Fortuna Hjørring tilbyder gratis eventyrlig fodboldstart for piger  i alderen 5 – 8 år. 

·       Søndage kl. 10:00 – 11:00 ved Fortunas Klubhus på Landlyst 8, 9800 Hjørring, første gang den 16. april kl. 10:00.

·       Kontaktinformation: Martin Elken på tlf. 25383325 mail: martinelken84@gmail.com

·       Se mere info her: www.dbu.dk/UEFAPlaymakers

No ACF gallery field data found
Flere nyheder