Fortuna havde spillet, men målene udeblev...

06. sep 2020

IMG 1020REDxx
Fortunas hold i Gjensidige Kvindeliga måtte lørdag på Capelli Sport Stadion i Køge sande den kendte sætning: Det er ikke nok, at have spillet. Det er målene der tæller! Uden at kunne dokumentere med en konkret optælling lyder vurderingen på, at Fortuna havde minimum 80 pct. af spillet i ligakampen mod HB Køge, men det var hjemmeholdet, der scorede og dermed hentede 3 points med sig fra 1-0-sejren.
Køge var med i de første ti minutter, men så overtog Fortuna gradvist spillet, og resten af halvlegen var det total Fortuna-dominans. Ingen ville kunne protestere, hvis Fortuna var gået til pausen med en føring på et par mål. I det 16. minut var Sara Thrige tæt på, men hun blev fanget af Køges amerikanske målmand Emily Boyd. Otte minutter senere havde Fortuna, efter godt opspil, endnu en stor chance. Og holdet spillede sig flere gange frem mod målchancer, men det kneb med at få sluttet af.
Halvlegen var præget af Fortuna-spillernes tempo, som Køge ikke kunne følge med i. Sjællænderne forsvarede sig i stedet koncentreret med kontant og taktisk klogt spil.
Det kunne så ventes, at Fortuna ville bringe sejren i hus i 2. halvleg. Køge havde virket som et træt hold ved udgangen af 1. halvleg, men formåede at arbejde koncentreret ud fra en forsvarstaktik suppleret med enkelte kontrafremstød.
Et af disse fremstød kom i halvlegens 20. minut, og her tog amerikanske Makensy Doniak chancen med et skud fra lang afstand. På vej mod mål strejfede bolden en Fortuna-forsvarer, ændrede retning og så stod der 1-0.
Målet betød, at Fortuna intensiverede den målrettede indsat. De grønne fortsatte med at have overvægten i spile. Man oplevede nydelige kombinationer, men scoringen udeblev. 
20200905 REDIMG 1016REDxKøge har al mulig grund til at takke sin målmand Emily Boyd for at Fortuna ikke fik scoret. Hun præsterede eminente redning mellem stængerne og greb fornemt ind i feltet.
Kampen i tal:
66. min. 1-0 målscorer Makenzy Doniak
Udskiftninger Fortuna: 70. minut ind Rebekka Frederiksen og Cristina Carp ud Sofie Lundgaard og Machaela George, 78. minut ind Indiah-Paige Riley og Victoria Bruce, ud Brenna Ochoa og Karen Holmgaard, 87. min. ind Lise Dissing ud Emily Gardier.
Udskiftninger HB Køge: 46. min. ind Makenzy Doniak ud Lærke Niklasson, 55. min. ind Julie Nowak ud Laura Guldbjerg Pedersen, 87. min. ind Anna Westergaard Fisker ud Cecilia Buchberg, 89- min. ind Laura Juul Hansen ud Amanda My Sandell Madsen.
Gule kort Lauren Sajewich, HB Køge, og Olivia Møller Holdt, Fortuna
Kampens dommer Frida Mia Klarlund. Linjedommere Fie Bruun og Yasan Seker. 4. dommer Benjamin Helm Svedborg.
Tilskuertal 302
Det var Fortunas sjette kamp i grundspillet. Det er blevet til tre nederlag og tre sejre. Holdet er forud for syvende kamp placeret på femtepladsen med 9 points. Lørdagens kamp bragte HB Køge på fjerdeplads med 10 points. Brøndby fører ligaen med 16 points. På de næste pladser følger FC Thy Thisted Q med 12 og FC Nordsjælland med 11 points.
Det vil nu være rart med scoringer. Efter de seks første kampe er scoringsgennemsnittet pr. kamp 1,2, og det er ikke nok, når mans skal blande sig i topstriden. Der hersker ikke tvivl om, at holdets spillere gerne vil se bolden i mål flere gange. Så, nu er det afgørende, at få dem klædt på til scoringsfest!
Kravet til Fortuna er, såfremt man skal bevare føling med ligaens top, sejre i de næste kampe. Den 12. september er modstandere FC Nordsjælland i Farum, og så kommer sjællænderne på besøg i Hjørring den 27. september.
Fortuna skal dog i kamp allerede onsdag den 9. hvor det drejer sig om Sydbank Kvindepokalen. Modstanderen er Vejgård fra Kvindeserie vest og kampen spilles onsdag kl. 17 på Soffy Road i Vejgaard.

No ACF gallery field data found
Flere nyheder