Fortuna forvist til 4. pladsen

16. maj 2021

FotoSejren hjemme 37J8719
Med et nederlag på 1-2 på Nord Energi Arena søndag eftermiddag blev Fortuna degraderet til ligaens fjerdeplads, mens Brøndby, der sejrede i søndagskampen, kæmper videre om det danske mesterskab i ligaens top.
Kampen på Nord Energi Arena var en ganske jævnbyrdig forestilling, hvor de to hold var meget tætte i 1. halvleg.
FotoLUNDGAARD JUBLER 37J8581Da der var spille 35 minutter brød hjemmeholdet igennem. Der blev presset mod Brøndby-målet, og da bolden nåede frem til Sofie Lundgaard, var hun ikke i tvivl et eneste sekund. Den blev ekspederet i mål til 1-0-føringen, en stilling, der holdt resten af halvlegen.
Efter pausen havde Fortuna egentlig en ganske enkel opgave, nemlig konstant at spille bolden så langt frem på banen som muligt. Det faldt imidlertid spillerne lidt svært. Der blev i stedet spillet på tværs med afleveringer, der var ganske nemme for Brøndby-spillerne at opfange.
Og så tog Brøndby for alvor fat. Spillerne fra vestegnen satte kurs mod scoringer og seks minutter inde i halvlegen kom udligningen.
Fortunas målmand Line Geltzer Johansen, der ellers stod en fremragende kamp med sikre og gode indgreb, var så uheldig, at hun kom til at slå bolden i mål i stedet for at få den vinket bort.
Med stillingen 1-1 havde Brøndby fået selvtilliden helt på plads.
Der stod Brøndby på langt størsteparten af spillet, og man sad nærmest og ventede på, at der skulle komme en scoring til føring. Det lykkedes i lang tid ikke at passere et solidt forsvarende Fortuna-hold.
Kampen skulle helt hen i det 86. minut, inden Fortuna lod sig passere.
FotoKLUMPSPIL 37J8679Det var Brøndbys målfarlige Nanna Christiansen der sikrede sit hold sejren på 2-1 og de 3 points, der betyder, at Brøndby bevarer sin 2. plads kun to points efter førerholdet HB- Køge, der søndag vandt 1-0 på udebane over Thy Thisted
Nu er det afgjort, at kampen om de to første pladser kommer til at stå mellem Brøndby og HB Køge. Der er to points mellem de to hold, og det er Køge, som indtager førstepladsen.
Søndagens runde betød også at Fortuna blev forvist til fjerdepladsen, da Kolding Q med en sikker 4-1-sejr passerede Fortuna.
Det er mange år siden, at Fortuna har været placeret så langt nede i rækken. Der er betalt dyrelærepenge i sæsonen med et meget ungt hold og et hold, der i hidtil ukendt omfang er ramt af skader. Fem stamspillere bliver holdt ude p.ga. af skader.
Nu står Fortuna over for en spændende opgave, når modstanderen lørdag den 22. maj på hjemmebane er slutspillets lavest placerede hold FC Thy Thisted Q.
Kampen på Nord Energi Arena fløjtes op kl. 14.
Fortuna-Brøndby i tal
35. min. 1-0 Sofie Lundgaard
46. min Fortuna ind Rebekka Frederiksen ud Brianne Michelle Folds
51. min. 1-1 selvmål Line Geltzer Johansen
56. min. Fortuna ind Lise Dissing ud Indiah-Paige Riley
85. min. Brøndby ind Christina Beck ud Frederikke Lindhardt
86, min. 1-2 Nanna Christiansen
92. min. Brøndby ind Amanda Sandell Madsen ud Nanna Christiansen
Kampens dommer Nanna Løf Mørch Andersen. Linjedommere Fie Bruun og Morten Helweg Andersen
183 tilskuere

FotoBRENNA 37J8470FotoKAEMPER

Flere nyheder