Fortuna forlader Champions League med æren i behold

22. aug 2022

Der blev kæmpet til det sidste. Spillet svingede frem og tilbage. Hele vejen igennem var det en nydelse at opleve kvindefodbold på øverste hylde da Fortuna søndag kl. 18 mødte svenske Kristianstad i sidste kamp i gruppespillet.

Efter uafgjort 2-2 i ordinære spilletid lykkedes det svenskerne at score målet som gav sejren på 3-2, og Fortuna var henvist til gruppens sidsteplads. Men man kan roligt konkludere, at Fortuna forlader Champions League med æren i behold og gode erfaringer op til de kommende kampe i den hjemlige liga.

Tidligere på søndagen mødtes Ajax og Eintracht Frankfurt i kampen om gruppespillets førsteplads og adgang til næste runde i Champions League.

Også denne kamp var et uhyre jævnbyrdigt opgør. Ajax kom tidligt foran, men Frankfurt udlignede straks i anden halvleg. Så skulle man frem til overtid, inden afgørelsen faldt. Ajax blev puljespillets nr. 1 efter en 2-1-sejr.

Tilbage til Fortunas kamp og puljespillets forløb.

Fortuna har stor ære af den indsats, der blev leveret i kampen mod Kristianstad – en kamp, hvor forventningerne til udfaldet var svingende, og man skulle, som nævnt, ind i 2 x 15 minutters forlænget spilletid inden afgørelsen faldt.

I ordinær spilletid havde Fortuna et par chancer som ikke faldt heldigt ud, og der er heller ikke tvivl om at dommeren overså eller blot ikke havde mod til at dømme et af de største straffespark, der er set på nord Energi Arena.

Midt i alt modgang kan man glæde sig over Fortunas hold-præstation. De rutinerede stod ved deres ansvar. Camilla Kur score efter 14 minutters spil til 1-0. Kristianstad fik udlignet og så bragte Maria Ficzay igen Fortuna foran. Kristianstad fik udlignet. ”5 minutter inde i forlænget spilletid faldt det afgørende mål.

De rutinerede levede op til deres forpligtigelser, og de unge beviste, at de kan leve op til Fortunas forventninger.

Karoline Olesen, der var med fra kampstart leverede i kampens første 71 minutter og Mathilde Vistisen, der kom ind som afløser, demonstrerede, at hun bliver et væsentlig bidrag til en god fremtid for Fortuna. Det samme er tilfældet med Signe Timmermann. Begge disse to unge spillere demonstrerede deres talent og deres skudfærdighed. Begge havde fornemme langskudsforsøg.

Fortuna har meget – lige bortset fra at holdet nu er sendt ud af Champions League – at glæde sig over.

Der disponeres over en trup, som kan komme langt i Gjensidige Kvindeliga, hvilket der første gang skal levers bevis på den 27. august, når holdet møder de danske mestre fra Køge på Capelli Sport Stadion. Hidtil er det blevet til to ligasejre – det samme som Køge, så det er ligaens nuværende top, der mødes.

Startopstillingen

Flere nyheder