Fortuna er igen med på det australske landshold

04. apr 2021

REDSOLOIndia 37J5055
Det var en yderst spændt spiller, der efter Fortunas kamp lørdag mod HB Køge i Gjensidige Kvindeliga forlod banen på Nord Energi Arena.
20-årige Indiah-Paige Riley havde en ny fodboldtaske pakket og klar til at tage med til Wiesbaden i Tyskland og herfra fortsætter hun til Nijmegen i Holland.
Her i Europa støder Indiah-Paige Riley til sine australske holdkammerater og landsholdets trænerstab.
Så går det - efter nogle dages træning - løs med kampe mod det tyske og det hollandske landshold.
Indiah-Paige Riley er for første gang udtaget til det australske landshold, og hun står nu over for en debut, hvor hun skal repræsentere sit hjemland.
07 INDIAH PAGE RILEY DSC7676PORTRAETI 2020 kom Indiah-Paige til Fortuna i Hjørring. Hun var på det tidspunkt spottet som et af de største talenter i australsk kvindefodbold. Der er i 17 kampe for Fortuna bygget til talentet, og det i en grad, så hun har kvalificeret sig til det australske landshold, der er i fuld gang med at forberede sig til såvel OL som et forestående Verdensmesterskab.
India er således blevet en ny australsk landsholdsspiller i Fortuna.
Med svenskeren Tony Gustavsson som australsk landstræner mødes 23 spillere til landholdssamling med to interessante kampe.
Gustavsson og hans stab følger nøje de australske spillere verden over, og nu få de altså mulighed for at se hinanden i øjnene. Den australske trup er sat sammen af udelukkende spillere, der hører hjemme i klubber uden for Australien. Foruden Indiah-Paige fra danske Fortuna er der spillere fra Norge, Sverige, Island, England, Frankrig, Tyskland, Holland, Italien, Spanien og USA i truppen.
Australske fodboldspillere er i øvrigt godt kendt med Fortuna. I 1990 stiftede klubben bekendtskab med to landsholdsspillere Carol Vinson, som spillede 20 kampe for Fortuna, og Julie Murray, der nåede 38 kampe for Fortuna.

I 1992 kom Alison Forman hertil, og hun er den australske spiller, der har nået flest kampe i den grønne bluse. Alison Forman DSC3452283 er det blev til inden støvlerne i 2005 blev stillet på Fortuna-hylden.
Efter en kort tur hjemme i Australien vendte Alison Forman så tilbage til Fortuna, hvor blev ansat i administrationen. I dag er er hun markedsføringschef i Dana Cup.
Alison og peleREDHjemme i Australien er hun ikke glemt. For et par år siden fik hun plads i det australske Hall of Fame. Her æres hun for sin lange landskampsperiode - oven i købet som holdets anfører.

 

Flere nyheder