Forsvarskæmpe lægger støvlerne på hylden

22. okt 2015

Efter 13 år i Fortuna, 307 1.holdskampe, tre danske mesterskaber og to pokaltriumfer, har Mette V. Jensen valgt at stoppe en flot karriere.

Mette fortæller her hvorfor hun er stoppet, om sin tid i Fortuna og hvad skal hun nu få tiden til at gå med.

- Min tid i Fortuna har været ikke mindre end fantastisk. Jeg har nydt hvert et minut. Alt det jeg har oplevet med fodbolden og ikke mindst med Fortuna, ville jeg ikke være foruden. Blandt de største ting kan nævnes første gang jeg skulle spille en Champions League kamp på Hjørring Stadion. Vi skulle møde det italienske hold Bardolino og det var nogle år siden klubben havde været med, så det var et stort tilløbsstykke for familie, venner og beboere i Hjørring. Mener der var lidt over 1.000 tilskuer og der var en mediebevågenhed der ikke havde været før i den tid jeg havde spillet i klubben. Vi vandt denne kamp og alle var lykkelige. Der ud over er det da også værd at nævne at jeg har været med til at vinde 3 mesterskaber. Alle 3 lige fantastiske. En af de fede ting ved at spille i Fortuna er også alle de nye bekendtskaber man har fået. Der har hvert år blevet tilført et par nye udenlandske spillere, kan næsten ikke huske alle dem der har været i klubben alle årerne, men alle har været enormt søde og man vænner sig til hele tiden at skulle tage sig af nye mennesker og hele processen med at skulle lære nye mennesker og ikke mindst nye kulturer at kende har været det hele værd.

- Begrundelsen for at jeg er stoppet er at motivationen ikke var til stede længere. Jeg har spillet på 3F liga holdet siden jeg var 17 år og har stort set ikke været væk fra det siden. Har næsten spillet alle kampe og været til alle træningen. På et tidspunkt når man bare et punkt, hvor alt den tiden man bruger på det, ikke opvejer alt det man går glip af. Der ud over har jeg også et krævende fuldtidsarbejde, hvor jeg i foråret sagtens kan komme op og arbejde 50 timer om ugen, og så kan det til tider være svært at få det hele til at hænge sammen. Og i en tid hvor der blevet stillet store krav til hvor meget man træner og hvor meget man skal deltage i af forskellige ting ud over træningen, måtte jeg også indse at der ikke har plads til alt længere. Mange siger at der er mange gode fodbold-år tilbage i mig og det har de helt sikkert ret i, men hvis ikke motivation er der længere betyder det ingenting, og har faktisk også altid sagt at jeg ikke ville blive ved indtil jeg var 30, har også andre ting jeg gerne vil nå i en ”forholdsvis” ung alder

- Lige nu bruger jeg min tid på at få koblet helt fra. Inden jeg stoppede havde en jeg forestilling om at jeg skulle ud og lave en masse forskellige ting, som der aldrig har været tid til, men der til er jeg ikke helt nået endnu. Jeg var mere ”brændt” sammen end jeg havde regnet med, og har derfor ikke lige kunne overskue at skulle have noget fast at skulle rende til hver uge. Så indtil videre er det blevet til nogle løbeture, nogle fodbold træninger med det gamle hold og bare generelt nyde, at man har frihed til at gøre det man lige har lyst til. For mig er det et helt nyt liv, som man lige skal finde sig til rette i. Jeg har da helt klart et ønske om på et tidspunkt at give lige så meget tilbage til klubben, som den har givet mig, men det bliver når overskuddet er til det. Så hvad fremtiden bringer, må tiden vise.

 

I Fortuna vil vi gerne sige - Tak for de mange, gode år. Mette er en spiller og et medlem, som vi i Fortuna lærte at sætte stor pris på. Gennem de mange år, har hun været netop det medlem, som lever med et ”Grønt Hjerte”. Hun har ydet en enorm indsats på banen, og arbejdet ihærdigt med til træningen, og så har hun bidraget til, at give det sociale liv i klubben et ekstra løft. Mette har været et ønskemedlem. Hun kom som ungdomsspiller til klubben fra Brønderslev, og vi kunne straks fornemme, at der her var tale om en pige, som ville noget med sit fodbold. Og det beviste hun, da hun gennem slid og pleje af sit talent arbejdede sig hele vejen op gennem klubben og nåede til tops, ikke blot her i Fortuna Hjørring, men i hele landet. Mette har repræsenteret vores klub på det danske landshold. Det gjorde hun på en måde, så det blev både hende selv og klubben til ære. I klubben kunne vi sagtens have haft glæde at Mette og hendes spil i nogle flere år, men vi har også forståelse for hendes valg om at stoppe og nu i stedet pleje uddannelse og karriere på arbejdsmarkedet. Samtidig med, at vi siger Mette tak for de mange års fornemme indsats, ønsker vi hende held og lykke med den fremtid, hun nu er trådt ind i, slutter Fortunas formand Jette Andersen af.

 

 

Flere nyheder